Personvernmelding

Sist modifisert: 30. november 2020

Introduksjon

Ditt personvern er viktig for Wella Operations US LLC og deres tilknyttede selskaper og datterselskaper («Wella», «oss», «vår/vårt/våre») og vi forplikter oss til å beskytte dine personopplysninger. Med henblikk på denne Personvernmeldingen («Meldingen»), betyr personopplysninger alle opplysninger som kan brukes til direkte eller indirekte å identifisere en bestemt person, som definert i gjeldende personvernlov. Denne Meldingen gjelder vår bruk av dine personopplysninger når du:

  • samhandler med oss gjennom sosiale medier eller annonser og innhold på tredjeparters nettsider (samlet kalt «Wella-innhold»);
  • bruker våre:
    • nettsider, mikrosteder eller mobil-apper;
    • tjenester levert via taleaktiverte enheter og/eller nye teknologier, så som simulert virkelighet og utvidet virkelighet;

som fremviser denne Meldingen (samlet kalt, «Wella-nettsteder»);

  • besøker våre kontorer, anlegg, salonger eller butikker («Wella-lokasjoner»);
  • kjøper produkter eller tjenester direkte fra Wella, inkludert fra Wella-nettsteder og Wella-lokasjoner; eller
  • på andre måter involverer seg med oss, for eksempel ved å kontakte Kundeservice eller avdeling for kundespørsmål, delta i opplæringsarrangement, varemesse eller andre Wella-arrangement.

Denne Meldingen forklarer hvem vi er; hvilke opplysninger vi innhenter om deg; hvordan vi bruker dem (inkludert hvem vi deler opplysningene med); vår bruk av informasjonskapsler; og dine rettigheter og valgmuligheter angående dine personopplysninger. Med mindre noe annet er definert i denne Meldingen, skal begreper mer stor forbokstav som brukes i denne Meldingen ha samme betydning som i våre Bruksvilkår.

Den relevante Wella-enheten som er ansvarlig for dine personopplysninger vil være den Wella-enheten som innhentet dine personopplysninger. Vi kan dele dine personopplysninger innenfor vårt konsern, og andre Wella-enheter kan også bruke dine personopplysninger i samsvar med denne Meldingen.

Wella er hjemstedet for ikoniske globale og regionale varemerker. Mer informasjon om våre tilknyttede varemerker kan finnes her («Wellas varemerker»). I enkelte tilfeller vil denne Meldingen ikke gjelde for et Wella-merke og det relevante Wella-nettstedet vil vise en merkespesifikk personvernmelding. For disse Wella-merkene henvises du til den aktuelle personvernmeldingen for mer informasjon om hvordan dine personopplysninger brukes.

Hvis du har noen spørsmål eller bekymringer om vår bruk av dine personopplysninger, vær vennlig å kontakte oss ved hjelp av de kontaktopplysningene som oppgis i avsnittet «Hvordan kontakter jeg Wella?» i denne Meldingen.

Hurtigkoblinger

Wella er et verdensledende skjønnhetsselskap, som består av en sammensveiset familie av ikoniske varemerker så som Wella Professionals, Clairol, OPI, Nioxin og ghd. Med 6000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i over 100 land, og en anslått verdi på over USD 4,3 milliarder, ser Wella og deres varemerker det som sin misjon å gjøre det mulig for enkeltpersoner å se ut som, føle seg som og være sine sanne selv. I Wella vet vi at skjønnhet ikke er noe overfladisk. Vi forplikter oss til å oppfylle vårt ansvar for å skape positiv endring, og et spennende kapittel for skjønnhetsindustrien.

De personopplysningene vi kan innhente om deg faller grovt sett inn i følgende kategorier:

  • Opplysninger du gir oss direkte
    Når du involverer deg med Wella, enten online eller fysisk, kan vi deg om å gi oss personopplysninger om deg. For eksempel kan vi be deg om å gi oss dine kontaktopplysninger for å registrere en konto hos oss, for å melde deg på til å motta våre nyhetsbrev eller informasjon om våre produkter eller arrangementer; og/eller for å sende inn spørsmål til oss. Du vil også kunne gi oss dine personopplysninger på andre måter, som for eksempel om du kontakter oss i forhold til ansettelsesmuligheter; kjøper produkter eller ber om gratis prøver fra oss; kommuniserer med oss gjennom sosiale medier, avdeling for forbrukerspørsmål eller våre kundeserviceteam; melder deg på et lojalitets- eller belønningsprogram, deltar i våre kampanjer, eller samhandler med oss på varemesser eller våre andre arrangementer. De personopplysningene du blir bedt om å oppgi, og grunnene til at du blir bedt om å oppgi dem, vil bli klargjort for deg når vi ber deg oppgi dem; vi vil imidlertid kunne innhente:
    • ​​​​​​​Identifikasjonsopplysninger og demografisk informasjon, for eksempel ditt fornavn, etternavn, e-postadresse, postadresse, arbeidsgiver, jobbfunksjon/stillingstittel eller avdeling, fødselsdato, telefonnummer, kjønn, bostedsland, livsstil/interesser, utseende, stil, innloggingsnavn, passord, svar på sikkerhetsspørsmål;Transaksjonsopplysninger, for eksempel detaljer om dine transaksjoner med oss, inkludert informasjon om de kjøpene du (eller din arbeidsgiver) har foretatt og dato og klokkeslett for kjøpene dine;
    • Informasjon i forbindelse med gjennomføringen av en kontrakt, for eksempel rett til arbeidsinformasjon, opplysninger innhentet fra kredittopplysningsbyråer eller andre bakgrunnssjekker som kreves for at vi skal gjennomføre en kontrakt vi har inngått med deg eller din arbeidsgiver;
    • Bilder og fotografier, for eksempel hvis du sender inn et bilde til en konkurranse, Wella-nettstedene eller til sosiale medier og tagger Wella eller et Wella-merke, eller når du involverer deg med Wella via teknologier som utvidet virkelighet (AR), ansiktsevaluering eller andre verktøy;
    • Helseopplysninger, med ditt uttrykkelige samtykke, for eksempel informasjon knyttet til produktbruk og medisinsk historikk (så som hjerterytme, hodebunnens tilstand og andre trekk) som kan være gitt som del av frivillige forbrukerundersøkelser, produktutvikling og utprøvinger;
    • Informasjon du gir når du besøker oss, for eksempel informasjon du gir oss når du besøker våre kontorer ved å signere deg inn eller når du registreres på overvåkningskameraer installert på Wella-lokasjoner; og/eller​​​​​​​
    • Dine meninger eller andre opplysninger, for eksempel hvis du gir vurdering av produkter du har kjøpt fra oss, gir informasjon om produkter og/eller hårbehandlingsproblemer, og merkene og produktene du bruker eller hvis du gir oss din CV når du utforsker ansettelsesmulighetene hos oss.
  • Informasjon vi samler inn automatisk

Når du besøker Wella-nettstedene, involverer deg med Wella-innhold eller digitalt med oss, kan vi samle inn enkelte opplysninger automatisk fra din datamaskin, ditt nettbrett eller din mobiltelefon (en «Enhet») ved å bruke automatiserte teknologier som informasjonskapsler. I enkelte land, inkludert land i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet, er denne informasjonen personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlover.

Nærmere bestemt kan de opplysningene vi samler inn automatisk fra deg inkludere din IP-adresse, enhetstype (dvs. merke og modell), unike enhetsidentifikasjonsnumre, nettlesertype, tidssoneinnstillinger, grov geografisk stedsangivelse (f.eks. land eller by) og andre tekniske opplysninger. Du kan når som helst endre dine preferanser ved å justere innstillingene på enheten din.

Vi kan også samle inn opplysninger om hvordan Enheten din har samhandlet med oss, herunder hvilke sider du har gått inn på og lenker du har klikket på, hvordan du navigerer til og fra Wella-nettstedene og Wella-innholdet (så som hvordan du skroller over Wella-nettstedene og Wella-innhold, hvilke deler du klikker på og hvor mye tid du tilbringer på hver side), dine preferanser, produktene og/eller tjenestene du har sett eller søkt etter, sammenbrudd, nedlastingsfeil og responstider og eventuelle telefonnummer eller brukernavn for sosiale medier som er brukt for å ringe eller kontakte vår brukerservice eller team for forbrukerspørsmål.

Noe av denne informasjonen kan være innsamlet ved hjelp av informasjonskapsler og tilsvarende sporingsteknologi, som videre forklart under avsnittet «Bruker Wella informasjonskapsler og andre tilsvarende teknologier?» nedenfor.

  • Informasjon vi innhenter fra tredjepartskilder

Fra tid til annen kan vi motta informasjon om deg fra tredjepartskilder, men bare når vi har sjekket at disse tredjepartene enten har ditt samtykke eller på andre måter har rettslig adgang til eller er forpliktet til å avsløre dine personopplysninger for oss.

De typer informasjon vi samler inn fra tredjeparter omfatter:

  • Våre partnere for sosiale medier, for eksempel hvis du «logger deg inn» på våre Wella-nettsteder gjennom et sosialt nettsted (som definert i avsnittet «Hva om jeg får tilgang til eller bruker et sosialt nettverk eller offentlig forum gjennom et Wella-nettsted?» i denne Meldingen), benytter sosiale innplugginger, så som «like» eller «dele», kan dette sosiale nettstedet videresende informasjon til oss, inkludert: bruker-ID for tredjepartnettstedet, navnet, e-postadressen og lokasjonen som er forbundet med bruker-ID og eventuelle andre opplysninger som er tillatt i henhold til retningslinjene for personvern for det aktuelle nettstedet. Vi kan også dele informasjon om deg med det aktuelle sosiale nettverksstedet angående din innlogging. Mer informasjon om tilgang til eller bruk av et sosialt nettsted kan finnes i avsnittet «Hva om jeg får tilgang til eller bruker et sosialt nettverk eller offentlig forum gjennom et Wella-nettsted?».
  • Våre detaljhandlere, distributører og partnere for tredjepartsmerker, for eksempel når det er tillatt etter gjeldende personvernlov og eventuelt når du spesifikt har samtykket, kan våre detaljhandlere, distributører og partnere for tredjepartsmerker videresende informasjon til oss inkludert ditt fornavn, etternavn, e-postadresse, postadresse, telefonnummer, kjønn, nettlesingsmønstre, geo-lokasjon og enhetsidentifikatorer, klikkeopplysninger og andre informasjonskapsledata, demografisk informasjon inkludert informasjon om hvordan du ser ut (inkludert hårfarge, hårkjennetegn; og hårpleierutine) og informasjon i forhold til produkter som er kjøpt i deres butikker (enten i kjedebutikker eller på nettet gjennom deres egne nettsider eller et dedikert mikronettsted) og tjenester det bes om gjennom deres nettsider og/eller applikasjoner.
  • Våre teknologipartnere og markedsundersøkelsesorganisasjoner, for eksempel når det er tillatt i henhold til gjeldende personvernlov og eventuelt når du spesifikt har samtykket, kan våre foretrukne teknologipartnere dele informasjon med oss, inkludert dine nettlesingsmønstre, dine geo-lokasjon og dine enhetsidentifikatorer.

Vi vil bruke dine personopplysninger for de formålene som er fastsatt i denne Meldingen, noe som vil inkludere:

  • For å levere deg de produkter og tjenester som du (eller din arbeidsgiver) har bedt om, for å administrere vårt forhold til deg (eller din arbeidsgiver) og for å gjennomføre vår forpliktelser som oppstår på grunnlag av forholdet, inkludert interne regnskaps- og administrasjonsformål, for å behandle betaling for kjøp eller andre tjenester og for å opprette og styre kontoen.
  • For å verifisere din identitet, for eksempel kan vi bruke din fødselsdato for å fastslå at du er gammel nok til å bruke våre tjenester, eller din e-postadresse til å fastslå om du allerede har en konto hos det aktuelle Wella-nettstedet, eller din stillingstittel og arbeidsgiver for å bekrefte om du er autorisert til å kjøpe noen produkter eller tjenester på deres vegne.
  • For å yte en personlig tilpasset tjeneste, for eksempel bruker vi dine opplysninger til å gi deg personlig tilrettelagte anbefalinger for våre produkter som vi tror du kan like, skreddersy Wella-innhold for bedre å passe dine interesser eller, på din anmodning og når de er tilgjengelig, til å tilby personlig tilpassede og skreddersydde produkter. Vi vil også bruke dine personopplysninger over alle Wella-nettstedene for å gi deg en sømløs brukeropplevelse.
  • For analyseformål, for eksempel kan vi analysere dine opplysninger inkludert din stedangivelse, produkter og/eller tjenester du ber om, alder, tidssone, IP-adresse og URL som er besøkt, mot vår mer omfattende kundebase for interne forretningsformål, så som å generere statistikk og utvikle markedsføringsplaner, forbedre våre tjenester og produkter, Wella-nettstedene og Wella-innholdet. Vi kan også aggregere og avidentifisere dine opplysninger for å skape kundesegmenter og dele med våre lisenstakere og partnere.
  • For å gi deg markedsføringsmeldinger som du kan være interessert i, for eksempel, hvis du velger å motta markedsføringsmeldinger fra oss, kan vi bruke dine opplysninger til å holde deg oppdatert om våre nyeste produkter, tjenester, undersøkelser, annonseringer, kommende arrangementer, premier, tevlinger og andre kampanjer og konkurranser via våre nyhetsbrev, e-poster eller andre meldinger. Hvis du ikke lenger ønsker å motta disse markedsføringsmeldingene, er detaljene om hvordan du avmelder deg beskrevet i avsnittet «Hvordan stanser jeg tilsending av markedsføringsmeldinger?».
  • For skreddersydd annonsering, for eksempel kan vi, eller tredjepartsleverandører, bruke dine opplysninger for å forsyne deg med skreddersydde annonser på tredjepartsnettsteder, inkludert på sosiale nettsteder. Disse annonsene er enten: (i) «kontekstbaserte» (hvilket betyr at de presenteres på grunnlag av den nettsiden du ser på); eller (ii) «atferdsbaserte annonser» eller «interessebaserte annonser» (dvs. hvor annonsene vises til deg på grunnlag av dine interesser som vi har sluttet oss til av dine opplysninger herunder demografiske, geografiske og interessebaserte data). Vi kan bruke skreddersydde annonser til spesifikt å inkludere eller utelukke enkeltpersoner som har registrert seg for våre produkter og tjenester for å sikre at du får opplysninger om de produktene eller tjenestene som er mest relevante for deg. For å gjøre dette kan vi spore din nettlesingsaktivitet over ulike nettsteder, ulike enheter og/eller ulike applikasjoner. Vi kan matche din nettlesingsaktivitet på en enhet, som for eksempel din mobiltelefon, med din nettlesingsaktivitet på en annen enhet, som for eksempel nettbrettet ditt, for å sikre at annonsene våre er skreddersydd for deg. Hvis du ikke lenger ønsker å se skreddersydde annonser, vil du kunne endre dine informasjonskapselpreferanser (se avsnittet: «Bruker Wella informasjonskapsler og andre tilsvarende teknologier?»). I tillegg vil enkelte tredjepartsnettsteder gjøre det mulig for deg å slutte å se annonser fra spesifikke annonsører på det aktuelle nettstedet, så du bør også sjekke dine preferanser på disse nettsidene.
  • For ikke-markedsføringsmeldinger, for eksempel kan vi bruke dine personopplysninger til å gi deg melding om viktige opplysninger i forhold til din konto, de produktene eller tjenestene du (eller din arbeidsgiver) har bedt om eller kjøpt fra oss eller andre ikke-markedsføringsmeldinger. Dette inkluderer: (i) å sende e-post til deg for å verifisere din identitet når du melder deg på; (ii) sende seg e-post når du har bedt om tilbakestilling av passord og/eller brukernavn; (iii) varsle deg om at en bestemt tjeneste er blitt suspendert for vedlikehold eller brakt til opphør; (iv) la deg få vite at vi har oppdatert denne Meldingen eller våre Bruksvilkår; eller (v) gi detaljer om eller oppdateringer for eventuelle produkter eller tjenester du har bedt om eller kjøpt. Vi vil aldri kontakte deg for å be om passordet ditt. Vær forsiktig hvis du mottar meldinger fra personer som ber om slike opplysninger.
  • For å yte den beste service til vår kunder og forbrukere, for eksempel kan vi bruke dine personopplysninger til å behandle og svare på dine spørsmål
  • For nettstedsoptimalisering og forvaltning, for eksempel kan vi bruke dine personopplysninger oppgitt til oss for å:
    • administrere Wella-nettstedene, Wella-innholdet og våre andre digitale tilbud, inkludert de tjenestene og produktene som tilbys gjennom disse Wella-nettstedene;
    • sørge for sikkerheten til våre nettverk og dine opplysninger;
    • spesialtilpasse dine fremtidige besøk til Wella-nettstedene og våre andre digitale tilbud på grunnlag av dine interesser for å sikre den mest brukervennlige navigasjonsopplevelsen på nettet;
    • forbedre Wella-nettstedene og våre andre digitale tilbud (inkludert for å fikse driftsproblemer så som sidesammenbrudd og programfeil på programvare); og
    • levere tjenester til våre partnere så som verktøy, analyser, data og innsikter for å se hvordan deres nettside eller mobil-applikasjoner blir brukt.
  • For produktutvikling og forretningsutviklingsformål, for eksempel vil vi bruke informasjon vi samler inn fra deg til å forbedre og utvikle nye produkter og tjenester.
  • For forebygging og oppdagelse av bedragerier og for å beskytte og forsvare Wellas rettigheter og eiendom, våre ansatte og forretningspartnere.
  • For ansettelsessøknader, for eksempel hvis du kontakter oss i forhold til dine ansettelsesmuligheter vil vi bruke dine personopplysninger til å vurdere deg for aktuelle og fremtidige ansettelsesmuligheter og til å kontakte deg med hensyn til ansettelsesmuligheter i Wella som du har uttrykt interesse for.

Det er et krav at vi tilfredsstiller en eller flere av de grunnene som er oppstilt av gjeldende personvernlov før vi kan samle inn og bruke dine personopplysninger.

Generelt vil vårt rettslige grunnlag for å samle inn og bruke de personopplysningene som beskrives ovenfor avhenge av de aktuelle personopplysningene og den spesifikke konteksten for innsamlingen. Normalt vil vi imidlertid basere oss på følgende grunner til å samle inn og bruke dine personopplysninger:

Hva er det rettslige grunnlaget?

Hva er de?

Gjennomføring av en kontrakt

Bruk av dine opplysninger kan være nødvendig for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser etter en kontrakt med deg eller med sikte på å inngå en slik kontrakt. For eksempel når du har: (i) bedt om tjenester og/eller produkter fra oss, vil vi ha behov for å bruke dine opplysninger for å gi deg de tjenestene og/eller produktene du har bedt om; eller (ii) henvendt deg til oss i forhold til ansettelsesmuligheter, er innsamling og bruk av dine personopplysninger nødvendig for å sette oss i stand til å tilby deg jobbrollen, behandle din godtakelse av tilbudet, ansette deg som medarbeider og oppfylle våre forpliktelser som arbeidsgiver.

Overholdelse av våre rettslige forpliktelser

Innsamling og bruk av dine personopplysninger kan være nødvendig for å sette oss i stand til å oppfylle våre rettslige forpliktelser. Hvis du for eksempel er en forretningskunde, har vi behov for å behandle dine opplysninger for å verifisere din identitet og utføre de nødvendige aktsomhetskontrollene.

Forfølgelse av våre legitime interesser

Når slik behandling ikke overstyres av dine rettigheter, er det tillatt for oss å bruke dine personopplysninger for å forfølge våre legitime interesser, for eksempel for å drive Wella-nettstedene og våre andre digitale tilbud, for å forbedre våre produkter og tjenester, Wella-nettstedene, Wella-innhold og våre andre digitale tilbud eller for å gjennomføre markedsføring. Vi kan ha andre legitime interesser og om det er aktuelt vil vi gjøre dette klart for deg på det aktuelle tidspunktet.

Samtykke

Under enkelte begrensede forhold vil vi kunne basere oss på ditt samtykke til å innhente og bruke dine personopplysninger. For eksempel kan vi basere oss på samtykke: (i) når du har henvendt deg til oss i forbindelse med ansettelsesmuligheter og har gitt oss sensitive personopplysninger, så som opplysninger i forhold til din rase og etniske opprinnelse, seksuelle orientering, religion, fysiske og mentale helse, uførhet eller fagforeningsmedlemskap; eller (ii) i forhold til sending av e-markedsføring eller meldinger fra ulike merker innen Wella-konsernet.

Hvis vi baserer oss på samtykke, vil dette gjøres klart for deg på det tidspunktet vi ber om opplysningene dine. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å benytte den mekanismen som er tilgjengelig til enhver tid, eller ved å kontakte oss ved hjelp av kontaktopplysningene som gis i avsnittet «Hvordan kontakter jeg Wella?» i denne Meldingen.

Vitale interesser

I enkelte tilfeller kan vi ha behov for å bruke dine personopplysninger for å beskytte de vitale interessene til deg eller en annen person.

Du trenger ikke alltid oppgi de personopplysningene vi har bedt om. Men hvis du velger ikke å oppgi visse opplysninger, kan det være at du ikke vil være i stand til å dra fordel av noen av tjenestene våre. Enhver opplysning som er påkrevet på denne måten er tydelig merket som obligatorisk. Hvis du vil foretrekke at vi ikke innhenter visse personopplysninger fra deg, vær vennlig å ikke gi oss slike opplysninger, eller velg bort avgivelse av slike opplysninger når det er aktuelt.

Hvis vi ber deg oppgi personopplysninger for å overholde et rettslig krav eller for å gjennomføre en kontrakt med deg, vil vi gjøre dette klart på det aktuelle tidspunkt og gi deg beskjed om angivelse av personopplysningene er obligatorisk eller ikke (samt om de mulige konsekvensene hvis du ikke oppgir personopplysningene).

Hvis vi innhenter og bruker dine personopplysninger basert på vårer legitime interesser (eller interessene til en tredjepart), vil disse interessene normalt være fastsatt i denne Meldingen; men hvis dette endrer seg vil vi gjøre det klart for deg på det aktuelle tidspunktet hva disse legitime interessene går ut på.

Hvis du har noen spørsmål eller trenger mer informasjon angående det rettslige grunnlaget for vår innhenting og bruk av personopplysningene, vennligst kontakt vårt personvernteam. Detaljer om hvordan du kontakter vårt personvernteam kan finnes i avsnittet «Hvordan kontakter jeg Wella?».

Når du går inn på Wella-nettstedene, ser eller samhandler med Wella-innhold eller på andre måter kommuniserer med oss digitalt, kan Wella og våre partnere plassere små datafiler på enheten din, kjent som «informasjonskapsler», for å innhente og bruke personopplysninger om deg, herunder for å tjene til interessebaserte annonser. For å velge bort interessebaserte annonser, vennligst besøk optout.networkadvertising.org og DAA WebChoices-verktøyet (for nettsider) eller DAA AppChoices-verktøyet (for mobil-apper). For å få vite mer om informasjonskapsler og andre tilsvarende teknologier, inkludert hvordan du endrer innstillingene for informasjonskapsler, vennligst se vår Melding og informasjonskapsler. Vennligst også merk deg at vi ikke svarer på eller respekterer «ikke spor»-signaler (også kjent som «dnt»-signaler) eller lignende mekanismer som overføres av nettlesere.

Når du: (i) logger deg inn på våre Wella-nettsteder gjennom et sosialt nettsted eller andre nettsider; (ii) får tilgang til sosiale nettsteder gjennom Wella-nettsteder eller andre nettsider; og/eller (iii) sender inn innhold til sosiale nettsteder eller andre nettsider gjennom et Wella-nettsted, kan dette sosiale nettstedet eller andre nettstedet bruke informasjonskapsler og tilsvarende teknologier for å innhente data om brukeratferd for sine egne formål. Denne bruken av informasjonskapsler er i tråd med den aktuelle tredjepartens egne retningslinjer for informasjonskapsler, som vi ikke har noen kontroll over.

Vennligst se avsnittet «Hva om jeg får tilgang til eller bruker et sosialt nettverk eller offentlig forum gjennom et Wella-nettsted?» for mer informasjon.

I løpet av de siste 12 månedene kan vi ha offentliggjort de kategorier av personopplysninger som er opplistet i avsnittet merket «Hvilke opplysninger innhenter Wella om meg?» til følgende kategorier av mottakere opplistet nedenfor:

  • Innenfor Wella Group: Vi kan gjøre dine personopplysninger tilgjengelig for andre enheter innenfor Wella Group, inkludert se enheten som er listet opp på vår nettside, for å gjøre det mulig for oss å levere våre tjenester til deg, for de formål som beskrives i denne Meldingen, eller som varslet til deg når vi innhenter dine personopplysninger.
  • Med tredjeparter for markedsføringsformål: Enkelte kampanjer og arrangementer drevet av tredjeparter og sponset av Wella vil kunne tilby deg muligheten til å samtykke til å motta markedsføringsmeldinger fra Wellas forretningspartnere så som Wellas lisenshavere eller kampanje-medsponsorer. Hvis du har gitt ditt samtykke, kan dine personopplysninger brukes av slik tredjepart for de formålene som angis når du slutter deg til arrangementet og/eller melder deg på mottak av kampanjeoppdateringer.
  • Med våre tjenesteleverandører: Wella involverer tredjepartsleverandører av tjenester form å utføre funksjoner på Wellas vegne (for eksempel for å støtte levering av våre produkter, eller Wella-nettstedene). Dette inkluderer men er ikke begrenset til deling av informasjon med følgende typer av tjenesteleverandører:
    • annonseleverandører – inkludert selskaper som leverer: (i) annonseplass for Wella; (ii) ytelse av annonserelaterte tjenester, inkludert byråer som er instruert til å utføre annonsekjøp på vegne av Wella, leverandører av annonse-utvekslinger (en digital markedsplass for kjøp og salg av annonseplass) og leverandører av en etterspørselssideplattform (programvare brukt for å kjøpe annonser på en automatisert måte), så som DoubleClick fra Google;
    • leverandører av databaser for markedsføring og kunderelasjonsstyring og datastyringsplattformer – som setter Wella i stand til å styre dine opplysninger på en trygg og effektiv måte;
    • dataanalysefirmaer – som leverer innsikt og hjelper oss med å analysere trender ved hjelp av data som vi og de har;
    • kundestøttespesialister – som leverer kundestøttetjenester på våre vegne for Wellas produkter og tjenester;
    • oppfyllelsesselskaper – som inkluderer selskaper som koordinerer e-postkampanjer, tevlinger, konkurranser eller kampanjer på våre vegne;
    • applikasjonsutviklings- og nettvertsselskaper – for å sette Wella-nettstedene i stand til å være gjester på internett-vertssteder;
    • informasjonsteknologi og tilknyttede infrastrukturleverandører;
    • e-postleveranseleverandører;
    • kredittopplysningsbyråer – med henblikk på å vurdere din eller din arbeidsgivers kredittverdighet enten dette er i sammenheng med at vi inngår en kontrakt med deg eller den personen du arbeider for;
    • betalingstjenesteleverandører – som leverer sikre behandlingstjenester; og
    • leverandører av revisjonstjenester og profesjonelle tjenester.
  • Som del av virksomhetsoverdragelser: Wella kan offentliggjøre dine personopplysninger til en faktisk eller potensiell kjøper (og deres agenter og rådgivere) i forhold til en faktisk eller foreslått avhendelse, fusjon, oppkjøp, fellesforetak, konkurs, oppløsning, omorganisering, eller enhver annen tilsvarende transaksjon eller fremgangsmåte. Hvis Wella i forbindelse med noen virksomhetsoverdragelse selger alle eller så godt som alle sine eiendeler til en tredjepart, vil eventuelle personopplysninger som vi har være blant de overførte eiendelene.
  • For å overholde lovene: Wella kan offentliggjøre dine personopplysninger til en kompetent rettshåndhevende myndighet, reguleringsmyndighet, myndighetsbyrå, domstol eller annen tredjepart når vi mener at offentliggjøring er nødvendig (i) i henhold til gjeldende lov eller forskrift, (ii) for å utøve, etablere eller forsvare våre juridiske rettigheter, eller (iii) for å forsvare dine vitale interesser eller interessene til noen annen person.
  • Til noen annen person med ditt samtykke til offentliggjøringen.

Avhengig av hvor du bor og med forbehold for gjeldende personvernlov, kan du også ha følgende rettigheter:

  • Retten til å be om innsyn i de personopplysningene vi innhenter, bruker, offentliggjør og selger, hvilket setter deg i stand til å motta bekreftelse av om vi behandler dine personopplysninger eller ikke og innsyn i slike personopplysninger. Vennligst merk deg at hvis du er bosatt i California, har du etter Californias lov rett til å be om at vi gir deg visse opplysninger om vår innhenting, bruk og salg av dine personopplysninger gjennom de siste 12 månedene, inkludert hvilke spesifikke opplysninger vi har innhentet. Du har rett til å fremsette anmodningen gratis to ganger i enhver tolvmånedersperiode.
  • Rett til å endre og/eller rette unøyaktige personopplysninger;
  • Rett til å be om at vi sletter dine personopplysninger under visse omstendigheter;
  • Rett til å blokkere eller hindre behandlingen av dine personopplysninger;
  • Hvis du er bosatt i California, rett til å nekte salg av dine personopplysninger;
  • Rett til å motsette deg vår behandling av dine personopplysninger (inkludert enhver behandling for direkte markedsføring). Mer informasjon om hvordan du stanser mottak av direkte markedsføring kan finnes i avsnittet merket «Hvordan stanser jeg mottak av markedsføringsmeldinger?»;
  • Rett til å be om overførbarhet av dine personopplysninger;
  • Rett til å trekke tilbake ditt samtykke. Tilbaketrekking av ditt samtykke vil ikke påvirke lovligheten av behandling vi har gjennomført før tilbaketrekkingen, og heller ikke vil den påvirke behandlingen av dine personopplysninger når behandlingen er basert på andre rettslige grunnlag enn samtykke; og

Etter Californias sivillovbok paragraf 1798.83 kan du, hvis du er bosatt i California, be om og innhente fra oss en gang i året, vederlagsfritt, opplysninger angående vår (eventuelle) offentliggjøring av dine personopplysninger til tredjeparter for markedsføringsformål i det foregående kalenderår.

Hvis du utøver noen av dine personvernrettigheter som er spesifisert i denne paragrafen, vil vi ikke diskriminere mot deg og vi vil ikke nekte deg varer eller tjenester, avkreve deg en annen pris, eller gi deg varer eller tjenester av mindre kvalitet

Vi har strenge retningslinjer for ikke å leie ut eller selge dine personopplysninger. Vi kan bekrefte at vi ikke har solgt noen personopplysninger fra bosatte i California til tredjeparter i de foregående 12 månedene.

Du kan utøve disse rettighetene ved å kontakte oss gjennom noen av de metodene som angis i avsnittet «Hvordan kontakter jeg Wella?» i denne Meldingen. Vi svarer på alle anmodninger vi mottar fra enkeltpersoner som ønsker å utøve sine personvernrettigheter i samsvar med gjeldende personvernlover. For å verifisere din identitet og slik at vi kan finne dine personopplysninger i våre systemer, kan vi kreve at du gir oss en kopi av passet ditt eller førerkortet når du fremsetter en anmodning. Under enkelte omstendigheter kan vi kreve ytterligere dokumentasjon for å verifisere din identitet som for eksempel en strømregning eller lignende for å bekrefte beviset på en adresse og/eller et kundereferansenummer knyttet til ditt kjøp og/eller et produkt du har brukt.

Du kan utøve disse rettighetene selv eller utpeke en agent (så som en advokat) til å fremsette en anmodning på dine vegne ved å utferdige en notarialbekreftet fullmakt som gir den aktuelle personen myndighet til å opptre på dine vegne.

Hvis du har noen spørsmål eller bekymringer om hvordan vi bruker dine personopplysninger, må du ikke nøle med å gi oss beskjed. Du har også rett til å fremsette en klage for den aktuelle tilsynsmyndigheten.

Vi vil bare sende deg markedsføringsmeldinger hvis du har gått med på dette, eller hvis loven ellers tillater at vi gjør det. Hvis du på noe tidspunkt bestemmer deg for at du ikke lenger ønsker å motta markedsføringsmeldinger fra oss, kan du avmelde deg ved å klikke på den aktuelle «avmeldingskoblingen» i den e-postmeldingen du mottar, ved å kontakte oss ved hjelp av kontaktopplysningene i avsnittet «Hvordan kontakter jeg Wella?» i denne Meldingen. Vennligst merk deg at selv om vi respekterer din anmodning om å stanse markedsføringsmeldinger, vil vi fortsatt sende deg tjenesterelaterte meldinger, så som e-poster som bekrefter kjøp gjennom Wella-nettstedene, og beholde dine opplysninger for arkiveringsformål.

Vi vil beholde dine opplysninger når vi har et løpende legitimt forretningsbehov for å gjøre det (for eksempel for å gi deg tilgang til Wella-nettstedene eller andre digitale tilbud, for å lever deg et produkt du har kjøpt, eller for å overholde gjeldende rettslige, skattemessige eller regnskapsmessige krav).

Når vi ikke har noe løpende forretningsbehov for å behandle dine personopplysninger, vil vi enten slette eller anonymisere dem eller, hvis dette ikke er mulig (for eksempel fordi dine personopplysninger er blitt lagret i sikkerhetskopi-arkiver), vil vi på en sikker måte lagre personopplysningene og isolere dem fra enhver videre behandling frem til sletting er mulig.

Som en internasjonal enhet kan det for at vi skal kunne levere våre tjenester være nødvendig at vi overfører og behandler dine personopplysninger internasjonalt (herunder til destinasjoner utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet («EØS») og Storbritannia), særlig i Wella Group og til jurisdiksjoner hvor disse enhetene er basert som er listet opp på vår nettside. Dette innebærer at når vi behandler dine personopplysninger vil vi kunne behandle dem i et av disse landene.

Som følge av dette kan opplysningene dine overføres til og/eller behandles i land som kanskje ikke garanterer det samme beskyttelsesnivå for personopplysninger som det landet hvor du er bosatt. Vi tar imidlertid alle nødvendige forholdsregler for å sikre at dine personopplysninger vil forbli beskyttet i samsvar med denne Meldingen. Dette inkluderer implementering av EU-kommisjonens standard kontraktsklausuler for overføringer av personopplysninger mellom våre konsernselskaper, som krever at alle konsernselskapene beskytter personopplysninger som de behandler fra EØS i samsvar med EUs personvernlov.

Mer informasjon kan gis på forespørsel: vennligst kontakt oss ved hjelp av de detaljene som finnes i avsnittet «Hvordan kontakter jeg Wella?» Vi har også implementert lignende hensiktsmessige forholdsregler overfor våre tredjeparts tjenesteleverandører og partnere og ytterligere detaljer kan gis på forespørsel.

Vi forstår at du er bekymret over hvordan dine personopplysninger blir brukt og/eller delt med andre, og vi verdsetter din tillit og søker å sikre dine personopplysninger.

Vi implementerer hensiktsmessige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak, inkludert fysiske, administrative og tekniske sikkerhetstiltak for å beskytte dine personopplysninger mot uautorisert tilgang, bruk og offentliggjøring. For å sørge for sikkerheten til dine personopplysninger, kommuniserer vi våre retningslinjer for personvern og sikkerhet til alle Wella-ansatte og håndhever sikkerhetstiltak for personvern i vårt selskap.

De tiltakene vi bruker for å beskytte dine personopplysninger er utformet for å gi et sikkerhetsnivå som er formålstjenlig for den risiko som er knyttet til behandlingen av dine personopplysninger. Men du må være klar over at ingen elektronisk overføring av informasjon kan være helt sikker. Vi kan ikke garantere at de sikkerhetstiltakene vi har på plass for å sikre personopplysningene aldri vil bli overvunnet eller feile, eller at disse tiltakene alltid vil være tilstrekkelige eller effektive.

Som beskrevet ovenfor kan Wella-nettstedene inneholde lenker til og fra andre tredjepartsnettsider og tjenester (samlet kalt «tredjepartsnettsteder») som ikke kontrolleres og drives av oss.

Vennligst vær klar over at vi ikke har noen kontroll over innholdet, retningslinjene eller handlingene til disse tredjepartsnettstedene. Din bruk av disse tredjepartsnettstedene foregår på egen risiko og vi påtar oss ikke noe ansvar for personvernpraksisen til disse tredjepartsnettstedene. Vi oppfordrer deg til å lese retningslinjene for personvern og bruksvilkårene for hvert av de tredjepartsnettstedene du lenker til fra Wella-nettstedene.

Wella-nettstedene kan legge til rette for enkel tilgang til visse sosiale nettverkssteder blant tredjepartsnettsteder og andre nettsider eller tjenester med brukergenererte innholdsfunksjoner, så som Facebook, Instagram og Twitter («sosiale nettsteder»). Du forstår at vi ikke kontrollerer slike tjenester og ikke er ansvarlig for den måten de driver på. Vennligst gå gjennom de sosiale nettstedenes retningslinjer for personvern hvis du gjerne vil ha mer informasjon om hvordan de innhenter, bruker og deler dine data, dine personvernrettigheter og hvordan du endrer dine personverninnstillinger.

Wella-nettstedene kan sette seg i stand til å:

  • Få tilgang til sosiale nettsteder: Dette kan inkludere: tilgang til nettsider som Wella-merkets Instagram-konto; eller aktivering av tredjepartsnettsider når du skriver en «kommentar», «deler» eller «liker» noe på Wella-nettstedene ved hjelp av en tredjeparts sosiale nettverksinnplugging. I hvert enkelt tilfelle vil slike tredjeparters retningslinjer for personvern gjelde for din samhandling med nettstedet eller tjenesten;
  • Sende innhold til sosiale nettsteder: for anmeldelser, diskusjonsfora, meldingstavler, fotografier og andre offentlige funksjoner («offentlige fora»). Vi begrenser ikke distribusjon av personopplysninger som du frivillig offentliggjør i disse offentlige fora, så vennligst vær klar over at alle opplysninger du offentliggjør der vil kunne innsamles og brukes av Wella og andre. Av denne grunn oppfordrer vi deg til å avstå fra å oppgi eller dele personopplysninger om deg selv i offentlige fora. Wella kan ikke hindre tredjeparter i å bruke slike opplysninger på en måte som bryter med denne Meldingen eller gjeldende lov;
  • Godta visse informasjonskapsler fra Wella-nettsteder (for eksempel «Facebook-piksler»). Disse typer informasjonskapsler hjelper oss forstå din aktivitet inkludert det Wella-innhold du ser, om du har en sosial nettverkskonto eller ikke og om du er logget inn på denne kontoen. Disse opplysningene hjelper oss med å vise deg Wella-innhold du kan være interessert i på sosiale nettsteder og måler effektiviteten av Wella-innholdet.
  • Logge inn på Wella-nettstedet gjennom et sosialt nettsted: for eksempel for en harmonisert brukeropplevelse. Innlogging gjennom et sosialt nettsted eller annen tredjepartskonto kan gjøre det mulig for oss å få tilgang til opplysninger du har gitt det sosiale nettstedet tillatelse til å dele. Innloggingsfunksjonen kan også overføre opplysninger til det sosiale nettstedet eller tredjeparten, så som ditt brukernavn eller brukernavn for sosiale medier, for å autentisere deg. Det sosiale nettstedet eller tredjeparten kan også automatisk samle inn opplysninger som din IP-adresse, informasjon om din nettleser og enhet, og nettsideadressen til Wella-nettstedet. Innloggingsfunksjonen vil også kunne plassere og lese informasjonskapsler fra denne tredjeparten som vil kunne inneholde en unik identifikator som det sosiale nettstedet eller annen tredjepart tildeler deg. Funksjonaliteten til og din bruk av innloggingen styres av det sosiale nettstedets retningslinjer for personvern og vilkårene nettstedet.

Vi vil også kunne bruke hvilke som helst personopplysninger du gir oss på våre nettsteder, apper og/eller enheter (f.eks. ditt navn, e-postadresse, kjønn og telefonnummer) for å identifisere deg på sosiale nettsteder for å vise deg annonser som er mer relevante for deg. Samtidig vil de sosiale nettstedene ikke dele dine personopplysninger med andre parter og vil slette opplysningene øyeblikkelig etter at matchingsprosessen er fullført.

Vår bruk av dine personopplysninger i forhold til de sosiale nettstedene vil være slik som fastsatt i denne Meldingen eller slik du ellers er varslet om. Nok en gang, vennligst merk deg at tredjepartsnettsteder (inkludert de sosiale nettstedene) kan være under kontroll av en tredjepart og vi oppfordrer deg til å gjøre deg kjent med retningslinjene for personvern og bruksvilkårene for hvert av tredjepartsnettstedene.

Wella og deres foretrukne tredjeparts tjenesteleverandører eller forretningspartnere vil kunne tilby tevlinger, konkurranser, kampanjer og rundspørringer (hver av dem en «kampanje») gjennom et Wella-nettsted.

Når vi gjør dette, vil vi bruke dine personopplysninger som fastsatt i denne Meldingen, eller slik du ellers er varslet om. I visse tilfeller kan det imidlertid være en tredjeparts retningslinjer for personvern som gjelder for personopplysninger du oppgir i forbindelse med en slik Kampanje. Før du deltar i noen Kampanje, oppfordrer vi deg til å sjekke hvem som driver den aktuelle kampanjen, og hvilke vilkår, betingelser, retningslinjer og regler som gjelder for den.

For å få vite mer om de vilkår og betingelser som gjelder for de kampanjene som drives av Wella, vennligst se våre Kampanjevilkår og betingelser.

Du må være over 13 år for å bruke Wella-nettstedene og våre andre digitale tilbud.

Vi tar ditt personvern svært alvorlig og vi forstår viktigheten av å ta ekstra forholdsregler for å beskytte personvernet og sikkerheten til barn som bruker Wellas produkter og tjenester. Vi vil ikke med vitende utbe oss eller innhente personopplysninger fra barn som er 13 år eller yngre. Hvis vi blir gjort oppmerksom på at vi har mottatt slike opplysninger, eller opplysninger som er i strid med våre retningslinjer, vil vi i rimelig utstrekning bestrebe oss på å lokalisere og fjerne de aktuelle opplysningene fra våre registre.

Særskilte bestemmelser gjelder for salongeiere som bruker våre Wella-nettsteder og våre andre digitale tilbud – disse beskrives nedenfor.

Hver gang du sender inn opplysninger knyttet til en «ny klient», «medarbeider» eller andre personopplysninger, vennligst sørg for at den aktuelle personen: (i) er over 13 år; (ii) er kjent med at du vil dele deres detaljer med oss og vår behandling i samsvar med denne Meldingen; og (iii) eventuelt har samtykket til å motta markedsføringsmeldinger fra oss og våre tilknyttede selskaper.

Du kan bare dele disse detaljene med oss når du bruker et Wella-nettsted og/eller våre andre digitale tilbud når du har gjort disse personene kjent med vår Melding og hvordan vi vil bruke deres personopplysninger. Hvis vi blir klar over at du har sendt inn personopplysninger til et Wella-nettsted og/eller noen av våre andre digitale tilbud uten tillatelse, vil vi slette opplysningene fra våre registre.

Vi har Wella-kontorer, lagerbygg, fabrikker, salonger og butikker («Wella-lokasjoner») i mange land. Hvis du besøker en Wella-lokasjon vil vi innhente dine personopplysninger for følgende formål:

  • Informasjon om besøkende: Av helse- og sikkerhetsgrunner opprettholder vi et register over besøkende til Wella-lokasjoner, inkludert ditt fornavn og etternavn, dine kontaktopplysninger inkludert mobilnummer, din arbeidsgiver og bilnummeret på bilen din. Vi ber alle besøkende skrive seg inn i resepsjonen og kan be våre besøkende om å vise en form for identifikasjon som kun brukes for verifiseringsformål og som ikke vil bli registrert. 
  • Kameraovervåkningssysten: Kameraovervåkningssystem er installert ved inngangene, utgangene og på andre strategiske steder i Wella-lokasjonene. Dette er en del av Wellas engasjement for å sørge for et trygt og sikkert miljø for våre ansatte og besøkende. Vi vil også kunne bruke opptakene til å forebygge og etterforske forbrytelser. Bildene vil kunne avspilles og ses av autoriserte personer. Kameraovervåkningens registrerte data blir lagret ikke lenger enn 90 dager. Vi vil kunne beholde dem lenger hvis vi har en legitim grunn til å gjøre det, for eksempel når en forbrytelse blir etterforsket av politiet eller rettshåndhevende myndigheter. 

Kameraovervåkningen utenfor enkelte av Wella-lokasjonene og i noen offentlige områder, for eksempel resepsjonsområder, kan være drevet av andre enn oss og vil da være under kontroll av huseieren for det aktuelle bygget. Vennligst undersøk deres personvernerklæringer for mer informasjon. 

  • Gjeste-WiFi: Vi har gjeste-WiFi tilgjengelig ved mange av Wella-lokasjonene for de besøkendes bruk. Når gjeste-WiFi er tilgjengelig vil vi gi deg et brukernavn og et passord for innlogging. Vi registrerer enhetsadressen og vil automatiske tildele deg en IP-adresse mens du er på stedet. Vi logger også dine trafikkopplysninger inkludert hvilke nettsteder du har besøkt, varigheten og dato for sendt og mottatt. Når du kobler deg til vår gjeste-WiFi ber vi deg godta Wellas vilkår for å benytte det på en ansvarlig måte og ikke besøke upassende nettsider. Formålet med å behandle denne informasjonen er å gi deg tilgang til internett mens du besøker Wella-lokasjonen. Vi behandler disse personopplysningene når det er nødvendig med henblikk på våre legitime interesser. 
  • Få tilgang til kontrollsystem: Som besøkende eller underleverandør, kan vi utstede et ID-kort til deg for tilgang til Wella-lokasjonen. Hvis vi utsteder et ID-kort til deg, vil vi innhente ditt fornavn og etternavn, din adresse, dine kontaktopplysninger og et fotografi. Vi innhenter disse personopplysningene for det formål å registrere og kontrollere tilgang inn og ut av våre kontorer og for sikkerhetsformål. 
  • Ulykker og hendelser: Wella vil innhente personopplysninger fra alle som er skadet eller føler seg uvel mens de besøker en Wella-lokasjon. Vi vil kunne innhente navn, adresse, alder, nærmeste pårørende og detaljer om hendelsen inkludert eventuell relevant medisinsk historikk. Vi samler inn disse dataene da vi har en rettslig plikt til å dokumentere arbeidsplasshendelser og ulykker og rapportere visse typer uhell, personskader og farlige hendelser som oppstår på grunnlag av arbeidsaktiviteter til de relevante håndhevingsmyndigheter. Vi vil bruke de personopplysningene som samles inn til å undersøke og forbedre våre helse- og sikkerhetsprosedyrer, og til å støtte eventuelle rettslige krav som oppstår på grunnlag av hendelsen. 

Vi vil kunne oppdatere eller modifisere denne Meldingen fra tid til annen som reaksjon på endringer i den juridiske, tekniske eller forretningsmessige utviklingen. Vi vil innhente ditt samtykke til enhver vesentlig endring av Meldingen hvis og nå dette er påkrevet av gjeldende personvernlover. Datoen for den nyeste versjonen av denne Meldingen vil vises øverst på siden.

Når vi oppdaterer vår Melding, vil vi iverksette hensiktsmessige tiltak form å informere deg, i overensstemmelse med betydningen av de endringene vi foretar. Vi vil for eksempel gi deg beskjed om eventuelle endringer i denne Meldingen ved å legge ut en ny Melding og oppdatere datoen for «sist modifisert» på toppen av siden eller ved å sende den nye Meldingen til deg via e-post når det er hensiktsmessig.

Hvis du har noen spørsmål angående vår personvernpraksis, hvordan vi håndterer dine personopplysninger og/eller gjerne vil sende inn en personvernforespørsel, vennligst kontakt vårt personvernteam enten:

  • på telefon ved hjelp av følgende gratisnumre avhengig av hvor du befinner deg:
    • Nord-Amerika – +1 800 715 4023
    • Sør-Amerika – +55 0800 702 9966
    • Europa –
      • Storbritannia – +44 800 028 4177
      • Irland – +353 800 535 909
      • Tyskland – +49 800 935 5243
      • Frankrike – +33 17 098 4953
      • Italia – +39 0645 212 094
      • Spania – +34 91 787 6484
    • Asia –
      • Kina – +86 400 898 1919
      • Japan – +81 120 308 168
      • Singapore – +65 800 120 6249
      • Australia – +61 800 021 085
  • ved å sende inn spørsmålet ditt via «kontakt oss»-skjemaet, som du finner via denne lenken på Wella-nettsiden – www.wellacompany.com/consumer-affairs.

Takk for at du har tatt deg tid til å lese denne Meldingen.