Tietosuojailmoitus

Muutettu viimeksi: 30. marraskuuta 2020

Johdanto

Tietosuojasi on Wella Operations US LLC:lle ja sen osuus- ja tytäryhtiöille (”Wella”, ”meille”, ”meidän”) tärkeä, ja olemme sitoutuneet suojelemaan henkilötietojasi. Tässä tietosuojailmoituksessa (”ilmoitus”) henkilötiedot tarkoittavat tietoja, joiden avulla tietty henkilö voidaan tunnistaa suoraan tai epäsuorasti, kuten sovellettavassa tietosuojalaissa on määritetty. Tämä ilmoitus koskee henkilötietojesi käyttöämme, kun

  • olet vuorovaikutuksessa kanssamme sosiaalisen median tai mainosten sekä kolmansien osapuolten sivustojen sisällön kautta (yhdessä ”Wellan sisältö”)
  • käytät
    • verkkosivustojamme, mikrosivustojamme tai mobiilisovelluksiamme
    • palveluitamme, jotka toimitetaan ääniohjattujen laitteiden ja/tai uusien tekniikoiden, kuten virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden, kautta
    joissa tämä ilmoitus on näkyvillä (yhdessä ”Wellan sivustot”)
  • käyt toimistoissamme, toimipisteissämme, kampaamoissamme tai myymälöissämme (”Wellan toimipaikat”)
  • ostat tuotteita tai palveluita suoraan Wellalta, mukaan lukien Wellan sivustot ja Wellan toimipaikat
  • olet muuten vuorovaikutuksessa kanssamme esimerkiksi ottamalla yhteyttä asiakaspalvelu- tai kuluttaja-asiatiimiimme, osallistumalla koulutustapahtumaan, messuille tai muuhun Wellan tapahtumaan.

Tässä ilmoituksessa kerrotaan, keitä me olemme, mitä sinua koskevia tietoja keräämme, kuinka käytämme niitä (mukaan lukien keiden kanssa jaamme näitä tietoja), kuinka käytämme evästeitä sekä mitä oikeuksia ja vaihtoehtoja sinulla henkilötietojesi suhteen on. Ellei tässä ilmoituksessa toisin määritetä, ilmoituksessa käytetyillä termeillä on merkitykset, jotka niille on annettu käyttöehdoissamme.

Henkilötietosi kerännyt Wella-yksikkö on henkilötiedoistasi vastuussa oleva Wella-yksikkö. Saatamme jakaa henkilötietojasi konsernimme sisällä, ja muut Wella-yksiköt saattavat myös käyttää henkilötietojasi tämän ilmoituksen mukaisesti.

Wella tarjoaa ikonisia globaaleja ja alueellisia tuotemerkkejä. Lisätietoja tuotemerkeistämme löytyy täältä (”Wellan tuotemerkit”). Joissakin tapauksissa tämä ilmoitus ei koske tiettyä Wellan tuotemerkkiä, jolloin kyseisellä Wella-sivustolla näytetään tuotemerkkikohtainen tietosuojailmoitus. Lisätietoja siitä, miten nämä Wellan tuotemerkit käyttävät henkilötietojasi, saat kyseisestä tietosuojailmoituksesta.

Jos sinulla on henkilötietojesi käyttöä koskevia kysymyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä käyttäen tämän ilmoituksen kohdassa ”Kuinka otan yhteyttä Wellaan?” annettuja yhteystietoja.

Pikalinkit

Wella on maailman johtava kauneusalan yhtiö, joka tarjoaa ikonisia tuoteperheitä, kuten Wella Professionals, Clairol, OPI, Nioxin ja ghd. Wellalla ja sen tuotemerkeillä on 6 000 työntekijää maailmanlaajuisesti, liiketoimintaa yli 100 maassa ja arviolta yli 4,3 miljardin dollarin arvo sekä toiminta-ajatuksena antaa ihmisten näyttää, tuntea ja olla oma todellinen itsensä. Me Wellalla tiedämme, että kauneus on pintaa syvemmällä. Olemme sitoutuneet kantamaan vastuumme positiivisen muutoksen luomiseksi ja uuden jännittävän luvun aloittamiseksi kauneusalan historiassa.

Henkilötiedot, joita saatamme sinusta kerätä, jakautuvat laajasti katsottuna seuraaviin luokkiin:

  • Tiedot, joita annat meille suoraan
    Kun olet yhteydessä Wellaan joko verkossa tai henkilökohtaisesti, saatamme pyytää sinua antamaan meille henkilötietojasi. Voimme esimerkiksi pyytää sinulta yhteystietojasi, jotta voisit rekisteröidä meillä tilin, rekisteröityä vastaanottamaan uutiskirjeemme tai tuotteitamme tai tapahtumiamme koskevia tietoja ja/tai lähettää meille tiedusteluita. Saatat antaa meille henkilötietojasi myös muilla tavoin, esimerkiksi kun otat meihin yhteyttä työmahdollisuuksiin liittyen; ostat tuotteita tai pyydät ilmaisia näytteitä; olet meihin yhteydessä sosiaalisen median, kuluttaja-asia- tai asiakaspalvelutiimimme kautta; liityt kanta-asiakas- tai palkkio-ohjelmaan; osallistut kampanjoihimme tai olet kanssamme vuorovaikutuksessa messuilla tai muissa tapahtumissa. Kun pyydämme sinulta henkilötietoja, kerromme selkeästi mitä henkilötietoja sinulta pyydetään ja miksi. Keräämiimme tietoihin saattavat kuitenkin kuulua seuraavat tiedot:​​​​​​​
    • Tunnistetiedot ja demografiset tiedot, kuten etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, työnantajasi, työtehtäväsi/tehtävänimikkeesi tai osastosi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi, sukupuolesi, asuinmaasi, tietoja elämäntyylistäsi / kiinnostuksen kohteistasi, ulkonäöstäsi, tyylistäsi, käyttäjätunnuksesi, salasanasi sekä vastaukset turvakysymyksiin.
    • Tapahtumatiedot, kuten tiedot tapahtumistasi meillä, mukaan lukien tiedot tekemistäsi (tai työnantajasi tekemistä) ostoksista sekä ostopäivämäärä ja -aika.
    • Sopimuksen täytäntöönpanemiseen liittyvät tiedot, kuten työlupaa koskevat tiedot sekä luottotietorekistereistä ja muista taustatarkastuksista saadut tiedot, joita edellytämme, jotta voimme panna täytäntöön sinun kanssasi tai työnantajasi kanssa solmimamme sopimuksen.
    • Kuvat ja valokuvat, esimerkiksi kun lähetät kuvan kilpailuun, Wellan sivustoille tai sosiaaliseen mediaan ja tägäät Wellan tai Wellan tuotemerkin, tai kun olet vuorovaikutuksessa Wellan kanssa eri tekniikoiden, kuten lisätyn todellisuuden, kasvojen tunnistuksen tai muiden työkalujen kautta.
    • Terveystiedot, nimenomaisella suostumuksellasi, kuten tuotteen käyttöön tai sairaushistoriaasi liittyvät tiedot (kuten syke, ihosairaus ja muut ominaisuudet), joita saatat antaa osana vapaaehtoista kuluttajatutkimusta tai tuotekehitystä ja -kokeiluja.
    • Tiedot, joita annat käydessäsi meillä, kuten esimerkiksi tiedot, joita annat meille vieraillessasi toimistoissamme, kun ilmoittaudut päästäksesi sisään tai kun sinua kuvataan Wellan toimipaikkoihin asennetuilla valvontakameroilla.​​​​​​​
    • Mielipiteesi tai muut tiedot, esimerkiksi jos arvioit meiltä ostamiasi tuotteita, annat tietoja tuotteista ja/tai hiustenhoito-ongelmista sekä käyttämistäsi tuotemerkeistä ja tuotteista tai jos lähetät meille CV:si tutustuaksesi työmahdollisuuksiin meillä.
  • Automaattisesti keräämämme tiedot

Kun vierailet Wellan sivustoilla tai olet vuorovaikutuksessa Wellan sisällön tai meidän kanssamme digitaalisesti, saatamme kerätä tiettyjä tietoja automaattisesti tietokoneeltasi, tabletiltasi tai matkapuhelimeltasi (”laite”) käyttämällä automaattisia tekniikoita, kuten evästeitä. Joissakin maissa, kuten Euroopan talousalueen maissa, nämä tiedot ovat sovellettavien tietosuojalakien mukaan henkilötietoja.

Tietoihin, joita saatamme kerätä sinulta automaattisesti, voivat kuulua IP-osoitteesi, laitetyyppisi (merkki ja malli), yksilölliset laitetunnisteet, selaintyyppi, aikavyöhykeasetukset, arvioitu maantieteellinen sijainti (kuten sijainti maa- tai kaupunkitasolla) ja muut tekniset tiedot. Voit muuttaa asetuksiasi milloin tahansa muuttamalla niitä laitteessasi.

Saatamme kerätä tietoja myös siitä, kuinka laitteesi on ollut vuorovaikutuksessa kanssamme. Tähän kuuluvat esimerkiksi avatut sivut ja linkit sekä se, kuinka liikut Wellan sivustoilla ja Wellan sisällössä (esim. kuinka selaat Wellan sivustoja ja Wellan sisältöä, mitä osia napsautat ja kuinka kauan viivyt kullakin sivulla) sekä asetuksesi, katsomasi tai etsimäsi tuotteet, sivuston kaatumiset, latausvirheet ja vasteajat sekä kaikki puhelinnumerot tai sosiaalisen median käyttäjänimet, joita on käytetty puhelinsoitoissa tai yhteydenotoissa asiakaspalvelu- tai kuluttaja-asiatiimeillemme.

Joitakin näistä tiedoista saatetaan kerätä käyttämällä evästeitä ja vastaavia seurantatekniikoita, kuten alla kohdassa ”Käyttääkö Wella evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita?” on tarkemmin kuvattu.

  • Kolmansien osapuolten lähteistä saamamme tiedot

Saatamme ajoittain saada sinua koskevia henkilötietoja kolmansien osapuolten lähteistä, mutta vain, kun olemme varmistaneet, että näillä kolmansilla osapuolilla on joko sinun suostumuksesi tai muu laillinen oikeus tai velvollisuus luovuttaa meille sinua koskevia henkilötietoja.

Tietotyyppeihin, joita niiltä keräämme, kuuluvat seuraavat:

  • Sosiaalisen median kumppanimme; jos esimerkiksi kirjaudut Wellan sivustoille sosiaalisen median sivuston kautta (kuten tämän ilmoituksen kohdassa ”Entä jos siirryn sosiaaliseen mediaan tai julkiseen foorumiin Wellan sivuston kautta?” on kuvattu) tai käytät sosiaalisen median laajennuksia, kuten ”tykkää” tai ”jaa”, kyseinen sosiaalisen median sivusto saattaa antaa meille tietoja, kuten kolmannen osapuolen sivuston käyttäjätunnuksen, käyttäjätunnukseen yhdistetyn nimen, sähköpostiosoitteen ja sijainnin sekä muita tietoja, jotka ovat kyseisen verkkosivuston tietosuojakäytännön mukaan sallittuja. Saatamme myös jakaa kirjautumistasi koskevia tietoja kyseisen sosiaalisen median sivuston kanssa. Lisätietoja sosiaalisen median sivustolle siirtymisestä tai sen käytöstä saat kohdasta ”Entä jos siirryn sosiaaliseen mediaan tai julkiseen foorumiin Wellan sivuston kautta?”.
  • Vähittäismyyjämme, jakelijamme ja kolmansien osapuolten tuotemerkkikumppanimme; esimerkiksi kun sovellettava tietosuojalaki sen sallii tai olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi, vähittäismyyjämme, jakelijamme ja kolmansien osapuolten tuotemerkkikumppanimme saattavat antaa meille tietoja, kuten etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi, sukupuolesi, selailutottumuksesi, maantieteellisen sijaintisi ja laitetunnisteet, napsautus- ja muuta evästedataa, demografisia tietoja, kuten ulkonäköäsi koskevia tietoja (mukaan lukien hiusten väri, hiusten ominaisuudet ja hiustenhoitorutiini) sekä tietoja, jotka liittyvät heidän myymälöistään (joko kivijalkamyymälöistä tai heidän verkkosivustoltaan tai mikrosivustoltaan) ostamiisi tuotteisiin tai heidän verkkosivustojensa ja/tai sovellustensa kautta pyytämiisi palveluihin.
  • Teknologiakumppanimme ja markkinatutkimusorganisaatiot; esimerkiksi kun sovellettava tietosuojalaki sen sallii tai olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi, teknologiakumppanimme saattavat jakaa tietoja kanssamme, mukaan lukien selailutottumuksesi, sijaintisi ja laitetunnisteesi.

Käytämme henkilötietojasi tässä ilmoituksessa kuvattuihin tarkoituksiin, joihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

  • Pyytämiesi (tai työnantajasi pyytämien) tuotteiden ja palveluiden toimittaminen; sinun (tai työnantajasi) ja meidän välisen suhteen hallinnoiminen sekä suhteeseemme perustuvien velvollisuuksiemme täyttäminen, mukaan lukien sisäiset tilinpito- ja hallinnointitarkoitukset, ostojen tai muiden palveluiden maksujen käsitteleminen sekä tilisi luominen ja hallinnoiminen.
  • Henkilöllisyytesi vahvistaminen; saatamme esimerkiksi käyttää syntymäaikaasi määrittääksemme, oletko riittävän vanha käyttämään palveluitamme, tai sähköpostiosoitettasi määrittääksemme, onko sinulla jo tili asianomaisella Wellan sivustolla, tai tehtävänimikettäsi ja työnantajaasi vahvistaaksemme, että sinulla on valtuudet ostaa tuotteita tai palveluita työnantajasi puolesta.
  • Yksilöidyn palvelun tarjoaminen; käytämme tietojasi esimerkiksi antaaksemme yksilöityjä suosituksia tuotteista, joista uskomme sinun pitävän, räätälöidäksemme Wellan sisältöä enemmän mieltymystesi mukaiseksi tai, pyynnöstäsi ja saatavuuden mukaan, tarjotaksemme yksilöityjä ja räätälöityjä tuotteita. Käytämme henkilötietojasi myös Wellan eri sivustoilla tarjotaksemme sujuvan käyttäjäkokemuksen.
  • Analysointitarkoitukset; saatamme esimerkiksi analysoida tietojasi, kuten sijaintia, pyydettyjä tuotteita ja/tai palveluita, ikää, aikavyöhykettä, IP-osoitetta ja avattuja URL-osoitteita suhteessa laajempaan asiakaskuntaamme ja käyttää tietoja sisäisiin liiketoimintatarkoituksiin, kuten tilastotietojen luomiseen ja markkinointisuunnitelmien kehittämiseen sekä palveluidemme ja tuotteidemme sekä Wellan sivustojen ja Wellan sisällön parantamiseen. Saatamme myös muuttaa tietojasi koottuun ja nimettömään muotoon, jotta voisimme luoda asiakassegmenttejä ja jakaa tietoja lisenssinhaltijoidemme ja kumppaneidemme kanssa.
  • Sinua mahdollisesti kiinnostavien markkinointiviestien tarjoaminen; esimerkiksi jos haluat saada meiltä markkinointiviestejä, saatamme käyttää tietojasi pitääksemme sinut ajan tasalla uusimpien tuotteidemme, palveluidemme, kyselyidemme, ilmoitustemme, tulevien tapahtumien, arvontojen, kisojen ja muiden kampanjoiden ja kilpailuiden suhteen uutiskirjeidemme, sähköpostien tai muun viestinnän avulla. Jos et enää halua vastaanottaa näitä markkinointiviestejä, ohjeet niistä kieltäytymiseen löytyvät kohdasta ”Kuinka lopetan markkinointiviestien vastaanottamisen?”.
  • Räätälöity mainonta; voimme yksin tai yhdessä kolmansien osapuolien myyjien kanssa käyttää tietojasi tarjotaksemme sinulle räätälöityä mainontaa kolmansien osapuolien sivustoilla, mukaan lukien sosiaalisen median sivustot. Nämä mainokset ovat joko (i) ”sisältöön perustuvaa mainontaa” (eli niitä näytetään tarkastelemasi verkkosivuston perusteella) tai (ii) ”käyttäytymiseen perustuvaa” tai ”kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa mainontaa” (eli mainokset perustuvat kiinnostuksen kohteisiisi, jotka olemme selvittäneet tiedoistasi, kuten demografisista, maantieteellisistä ja kiinnostuksen kohteisiin perustuvista tiedoista). Saatamme käyttää räätälöityä mainontaa, jotta voisimme nimenomaisesti näyttää tai olla näyttämättä mainoksia henkilöille, jotka ovat rekisteröityneet tuotteitamme ja palveluitamme varten ja siten varmistaa, että saat tietoa niistä tuotteista ja palveluista, joilla on sinulle eniten merkitystä. Tätä varten saatamme seurata selaamistasi eri verkkosivustoilla, eri laitteilla ja/tai eri sovelluksilla. Saatamme yhdistää selailusi yhdellä laitteella, kuten matkapuhelimella, selailuusi toisella laitteella, kuten tabletilla, jotta voisimme varmistaa, että mainontamme on räätälöity sinua varten. Jos et enää halua nähdä räätälöityä mainontaa, voit ehkä muuttaa evästeasetuksiasi (katso kohta ”Käyttääkö Wella evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita?”). Tämän lisäksi voit joillakin kolmansien osapuolien sivustoilla estää tiettyjen mainostajien mainosten näyttämisen kyseisellä sivustolla, joten tarkistathan asetuksesi näillä verkkosivustoilla.
  • Muu kuin markkinointiviestintä; voimme esimerkiksi käyttää henkilötietojasi lähettääksemme sinulle tärkeitä tietoja tilistäsi tai pyytämistäsi (tai työnantajasi pyytämistä) tuotteista tai palveluista, tai voimme käyttää niitä muuhun viestintään, joka ei ole markkinointia. Tähän kuuluvat (i) sähköpostin lähettäminen sinulle henkilöllisyytesi vahvistamiseksi rekisteröitymisen yhteydessä, (ii) sähköpostin lähettäminen sinulle, kun olet pyytänyt salasanan ja/tai käyttäjätunnuksen vaihtamista, (iii) ilmoittaminen tietyn palvelun keskeyttämisestä ylläpitoa varten tai ilmoittaminen palvelun lopettamisesta, (iv) ilmoittaminen tämän ilmoituksen tai käyttöehtojemme päivityksestä tai (v) tietojen tai päivitysten toimittaminen pyytämistäsi tai ostamistasi tuotteista tai palveluista. Emme koskaan ota sinuun yhteyttä pyytääksemme salasanaasi. Ole varovainen, jos saat viestejä henkilöiltä, jotka pyytävät tätä tietoa.
  • Parhaan palvelun tarjoaminen asiakkaillemme ja kuluttajillemme; saatamme esimerkiksi käyttää henkilötietojasi käsitelläksemme kysymyksiäsi ja/tai tiedusteluitasi ja vastataksemme niihin.
  • Sivuston optimoiminen ja hallinnoiminen; voimme esimerkiksi käyttää henkilötietojasi
    • hallinnoidaksemme Wellan sivustoja, Wellan sisältöä ja muuta digitaalista tarjontaamme, mukaan lukien kyseisten Wellan sivustojen kautta tarjotut palvelut ja tuotteet
    • varmistaaksemme verkkojemme ja tietojesi turvallisuuden
    • räätälöidäksemme tulevia käyntejäsi Wellan sivustoilla ja muuta digitaalista tarjontaamme kiinnostuksen kohteidesi perusteella, jotta voimme varmistaa mahdollisimman käyttäjäystävällisen verkkokokemuksen
    • parantaaksemme Wellan sivustoja ja muuta digitaalista tarjontaamme (mukaan lukien toiminnallisten ongelmien, kuten kaatuvien sivujen ja ohjelmistovirheiden, korjaaminen)
    • tarjotaksemme kumppaneillemme palveluita, kuten työkaluja, analyyseja, tietoja ja havaintoja siitä, kuinka heidän verkkosivustojaan tai mobiilisovelluksiaan käytetään.
  • Tuotteiden ja liiketoiminnan kehittäminen; käytämme sinulta keräämiämme tietoja esimerkiksi tuotteidemme ja palveluidemme parantamiseen ja uusien kehittämiseen.
  • Petosten torjuminen ja havaitseminen sekä Wellan, työntekijöidemme ja liikekumppaneidemme oikeuksien ja omaisuuden suojeleminen ja puolustaminen.
  • Työnhakutarkoitukset; jos esimerkiksi otat meihin yhteyttä työmahdollisuuksiin liittyen, käytämme henkilötietojasi harkitaksemme sinua nykyisiä ja tulevia työpaikkoja varten ja ottaaksemme sinuun yhteyttä liittyen työmahdollisuuksiin Wellalla, joista olet ilmaissut olevasi kiinnostunut.

Ennen kuin voimme kerätä ja käyttää henkilötietojasi, meillä on oltava siihen yksi tai useampi sovellettavassa tietosuojalaissa määritelty peruste.

Yleensä oikeusperusteemme edellä kuvattujen henkilötietojen keruulle ja käytölle riippuvat kyseisistä henkilötiedoista ja asiayhteydestä. Tavallisesti keräämme ja käytämme kuitenkin henkilötietojasi seuraavien perusteiden nojalla:

Mitkä ovat oikeusperusteet?

Mitä ne tarkoittavat?

Sopimuksen täytäntöönpaneminen

Tietojesi käyttäminen voi olla välttämätöntä, jotta voimme täyttää sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan tai solmia kanssasi sopimuksen. Jos olet esimerkiksi (i) pyytänyt meiltä palveluita ja/tai tuotteita, meidän on käytettävä tietojasi, jotta voimme toimittaa sinulle pyytämäsi palvelut/tuotteet tai (ii) jos olet ottanut meihin yhteyttä työmahdollisuuksiin liittyen, meidän on kerättävä ja käytettävä henkilötietojasi, jotta voisimme tarjota sinulle töitä, käsitellä työtarjouksen hyväksyntäsi, ottaa sinut töihin ja täyttää velvoitteemme työnantajana.

Lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen

Henkilötietojesi kerääminen ja käyttäminen saattaa olla tarpeen, jotta voisimme täyttää lakisääteiset velvoitteemme. Esimerkiksi, jos olet yritysasiakas, meidän on käsiteltävä tietojasi vahvistaaksemme henkilöllisyytesi ja tehdäksemme tarvittavat yritystarkastukset.

Oikeutettujen etujen toteuttaminen

Mikäli omat oikeutesi eivät mene tällaisen käsittelyn edelle, voimme käyttää henkilötietojasi toteuttaaksemme oikeutettuja etujamme, joita ovat esimerkiksi Wellan sivustojen ja muun digitaalisen tarjontamme operoiminen sekä tuotteidemme, palveluidemme, Wellan sivustojen, Wellan sisällön ja muut digitaalisen tarjontamme parantaminen sekä markkinointitoimenpiteet. Meillä voi lla myös muita oikeutettuja etuja, joista tarvittaessa ilmoitamme sinulle selkeästi.

Suostumus

Joissakin rajoitetuissa tilanteissa saatamme kerätä ja käyttää henkilötietojasi suostumuksesi nojalla. Voimme käsitellä henkilötietojasi suostumuksesi nojalla esimerkiksi, kun (i) olet ottanut meihin yhteyttä työmahdollisuuksiin liittyen ja antanut meille arkaluontoisia henkilötietoja, kuten tietoja, jotka liittyvät rotuun, etniseen alkuperään, seksuaaliseen suuntautumiseen, uskontoon, fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen, vammoihin tai ammattiliiton jäsenyyteen tai (ii) lähetämme sähköistä markkinointimateriaalia tai -viestintää Wella-konsernin eri tuotemerkeiltä.

Jos käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi nojalla, ilmoitamme siitä sinulle selvästi, kun pyydämme sinulta tietoja. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa käyttämällä kulloinkin tarjolla olevaa menetelmää tai ottamalla meihin yhteyttä käyttämällä kohdassa ”Kuinka otan yhteyttä Wellaan?” annettuja yhteystietoja.

Erittäin tärkeät edut

Joissakin tilanteissa meidän on ehkä käytettävä henkilötietojasi suojellaksemme elintärkeitä etujasi tai toisen henkilön elintärkeitä etuja.

Sinun ei tarvitse aina antaa pyytämiämme henkilötietoja. Jos kuitenkin päätä olla antamatta tiettyjä tietoja, et ehkä voi käyttää kaikkia palveluitamme. Kaikki vaaditut tiedot on selkeästi merkitty pakollisiksi. Jos et halua meidän keräävän sinulta tiettyjä henkilötietoja, älä anna meille mitään tällaisia tietoja tai kieltäydy tarvittaessa antamasta niitä.

Jos pyydämme sinua antamaan henkilötietoja, jotta voisimme noudattaa lakisääteistä vaatimusta tai panna sopimuksen kanssasi täytäntöön, ilmoitamme siitä selvästi, kun pyydämme tietoja, ja kerromme, onko henkilötietojesi antaminen pakollista vai ei (sekä mitä seurauksia siitä on, jos et anna henkilötietojasi).

Jos keräämme ja käytämme henkilötietojasi oikeutettujen etujemme (tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen) nojalla, nämä edut määritellään yleensä tässä ilmoituksessa. Jos tämä kuinkin muuttuu, ilmoitamme sinulle selvästi kyseisellä hetkellä, mitä nämä oikeutetut edut ovat.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja henkilötietojesi keruun ja käytön oikeusperusteista, ota yhteyttä tietosuojatiimiimme. Tietosuojatiimin yhteystiedot löydät kohdasta ”Kuinka otan yhteyttä Wellaan?”.

Kun käyt Wellan sivustoilla, tarkastelet Wellan sisältöä tai olet vuorovaikutuksessa sen kanssa tai muulla tavoin meihin digitaalisesti yhteydessä, Wella ja kumppanimme voivat asettaa laitteellesi pieniä datatiedostoja, eli ”evästeitä”, jotka keräävät ja käyttävät henkilötietojasi esimerkiksi kiinnostuksen kohteisiin perustuvaa mainontaa varten. Jos haluat kieltää kiinnostuksen kohteisiin perustuvan mainonnan, käytä seuraavia linkkejä: optout.networkadvertising.org ja DAA WebChoices Tool (verkkosivustoille) tai DAA AppChoices Tool (mobiilisovelluksille). Voit lukea lisää evästeistä ja muista vastaavista tekniikoista sekä evästeasetustesi muuttamisesta evästeilmoituksestamme. Huomaa myös, että emme vastaa verkkoselainten lähettämiin jäljityksenestosignaaleihin (”do not track”, dnt) tai muihin vastaaviin mekanismeihin.

Kun (i) kirjaudut Wellan sivustoille sosiaalisen median sivuston tai muiden verkkosivustojen kautta, (ii) siirryt sosiaalisen median sivustolle Wellan sivustojen tai muiden sivustojen kautta ja/tai (iii) lähetät sisältöä sosiaalisen median sivustoille tai muille verkkosivustoille käyttämällä Wellan sivustoa, kyseinen sosiaalisen median sivusto tai muu verkkosivusto voi käyttää evästeitä ja vastaavia tekniikoita kerätäkseen käyttäjien käyttäytymistä koskevia tietoja omia tarkoituksiaan varten. Tämä evästeiden käyttö tapahtuu kyseisen kolmannen osapuolen oman evästekäytännön mukaisesti, emmekä me voi vaikuttaa siihen.

Katso lisätietoja kohdasta ”Entä jos siirryn sosiaaliseen mediaan tai julkiseen foorumiin Wellan sivuston kautta?”.

Viimeisten 12 kuukauden aikana olemme saattaneet luovuttaa kohdassa ”Mitä tietoja Wella kerää minusta?” lueteltuja henkilötietoryhmiä alla luetelluille vastaanottajaryhmille:

  • Wella-konsernin sisällä: Saatamme asettaa henkilötietosi muiden Wella-konserniin kuuluvien yksiköiden saataville, mukaan lukien verkkosivustollamme luetellut yksiköt, jotta voisimme tarjota palveluitamme sinulle, käyttää tietojasi tässä ilmoituksessa kuvattuihin tarkoituksiin tai kuten henkilötietojesi keräämisen yhteydessä sinulle on ilmoitettu.
  • Kolmannet osapuolet markkinointitarkoituksia varten: Tiettyjen kolmannen osapuolen järjestämien ja Wellan sponsoroimien kampanjoiden ja tapahtumien yhteydessä sinulle saattaa tarjoutua mahdollisuus vastaanottaa markkinointiviestintää Wellan liikekumppaneilta, kuten Wellan lisenssinantajilta ja kampanjan muilta sponsoreita. Jos olet antanut suostumuksesi, tällainen kolmas osapuoli voi käyttää henkilötietojasi tarkoituksiin, joista sinulle on ilmoitettu tapahtumaan osallistumisen yhteydessä ja/tai kun olet rekisteröitynyt kampanjapäivityksiä varten.
  • Palveluntarjoajamme: Wella käyttää kolmansien osapuolien palveluntarjoajia suorittamaan toimintoja Wellan puolesta (esim. tuotteidemme toimittamisen tai Wellan verkkosivustojen tukeminen). Tähän sisältyy muun muassa tietojen jakaminen seuraavan tyyppisten palveluntarjoajien kanssa:
    • Mainontapalveluiden tarjoajat – mukaan lukien yritykset, jotka tarjoavat (i) mainostilaa Wellalle; (ii) mainontaan liittyviä palveluita, mukaan lukien toimistot, jotka tekevät mainosostoja Wellan puolesta; mainospörssejä (digitaalinen markkinapaikka mainostilan ostamiseen ja myymiseen) ja ostojärjestelmiä (mainonnan automaattiseen ostamiseen käytetty ohjelmisto), kuten Googlen DoubleClick.
    • Markkinointi- ja asiakkuudenhallintatietokantojen ja tiedonhallinta-alustojen tarjoajat – auttavat Wellaa hallinnoimaan tietojasi turvallisesti ja tehokkaasti.
    • Tietojen analysointiyritykset – tarjoavat päätelmiä ja auttavat meitä analysoimaan trendejä niiden tietojen avulla, joita meillä ja niillä on.
    • Asiakastuen asiantuntijat – tarjoavat puolestamme asiakastukipalveluita Wellan tuotteita ja palveluita varten.
    • Tukipalveluita tarjoavat yritykset – yritykset, jotka koordinoivat sähköpostikampanjoita, arvontoja, kilpailuja tai muita kampanjoita puolestamme.
    • Sovelluksia kehittävät ja verkkosivujen isännöintiä tarjoavat yritykset – mahdollistavat Wellan sivustojen isännöinnin verkossa.
    • Tietotekniikan ja siihen liittyvän infrastruktuurin tarjoajat.
    • Sähköpostitoimitusten tarjoajat.
    • Luottotietorekisterit – sinun tai työnantajasi luottokelpoisuuden arvioimista varten, kun kyse on sopimuksen solmimisesta sinun tai työnantajasi kanssa.
    • Maksunkäsittelijät – tarjoavat turvallisia käsittelypalveluita.
    • Tilintarkastus- ja ammattipalveluiden tarjoajat.
  • Osana liiketoiminnan siirtoa: Wella saattaa luovuttaa henkilötietojasi todelliselle tai mahdolliselle ostajalla (ja sen edustajille ja neuvonantajille) todellisen tai suunnitellun yritysmyynnin, fuusion, yritysoston, yhteisyrityksen, konkurssin, lakkautuksen, rakenneuudistuksen tai muun vastaavan liiketoimen tai menettelyn yhteydessä. Jos Wella siirtää koko omaisuutensa tai sen merkittävän osan kolmannelle osapuolelle liiketoiminnan siirron yhteydessä, hallussamme olevat henkilötiedot kuuluvat siirrettyyn omaisuuteen.
  • Lakien noudattamiseksi: Wella saattaa luovuttaa henkilötietojasi mille tahansa toimivaltaiselle lainvalvontaviranomaiselle, sääntelyviranomaiselle, valtion virastolle, tuomioistuimelle tai muulle kolmannelle osapuolelle, jos uskomme tietojen luovuttamisen olevan tarpeen (i) sovellettavan lain tai asetuksen vuoksi, (ii) lakisääteisten oikeuksiemme käyttämiseksi, määrittämiseksi tai puolustamiseksi tai (iii) elintärkeiden etujesi tai toisen henkilön elintärkeiden etujen suojelemiseksi.
  • Muut tahot, mikäli olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi luovuttamiselle.

Asuinpaikastasi ja sovellettavasta tietosuojalainsäädännöstä riippuen sinulla saattaa olla myös seuraavat oikeudet:

  • Oikeus pyytää pääsyä henkilötietoihisi, joita keräämme, käytämme, luovutamme ja myymme, jotta saisit vahvistuksen siitä, käsittelemmekö henkilötietojasi, sekä pääsyn kyseisiin henkilötietoihin. Huomaa, että jos olet Kalifornian asukas, sinulla on Kalifornian lain nojalla oikeus pyytää, että luovutamme sinulle tiettyjä tietoja koskien toimestamme tapahtunutta henkilötietojesi keräämistä, käyttöä ja myyntiä edellisen 12 kuukauden aikana, mukaan lukien tarkat tiedot siitä, mitä henkilötietoja olemme sinusta keränneet. Sinulla on oikeus esittää tämä pyyntö maksutta kaksi kertaa 12 kuukauden aikana.
  • Oikeus muuttaa ja/tai korjata virheellisiä henkilötietoja.
  • Oikeus pyytää, että poistamme henkilötietosi tietyissä tilanteissa.
  • Oikeus estää tai rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä.
  • Jos olet Kalifornian asukas, oikeus kieltää henkilötietojesi myyminen.
  • Oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä (mukaan lukien käsittely suoramarkkinointitarkoituksiin). Lisätietoja siitä, kuinka voit lopettaa markkinointiviestien vastaanottamisen, saat kohdasta ”Kuinka lopetan markkinointiviestien vastaanottamisen?”.
  • Oikeus pyytää henkilötietojesi siirtämistä järjestelmästä toiseen.
  • Oikeus peruuttaa suostumuksesi soveltuessa. Suostumuksesi peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen eikä henkilötietojesi käsittelyyn, joka tapahtuu muun oikeusperusteen kuin suostumuksen nojalla.
    Kalifornian siviililain kohdan 1798.83 mukaisesti sinulla on Kalifornian asukkaana oikeus pyytää ja saada meiltä kerran vuodessa ja maksutta tietoja henkilötiedoista, joita olemme edellisenä kalenterivuonna (mahdollisesti) luovuttaneet kolmansille osapuolille suoramarkkinointia varten.

Jos käytät tässä kohdassa kuvattuja tietosuojaoikeuksiasi, emme syrji sinua, epää sinulta tuotteita tai palveluita, veloita sinulta eri hintaa tai tarjoa sinulle heikompilaatuisia tuotteita tai palveluita.

Tiukan käytäntömme mukaisesti emme vuokraa tai myy henkilötietojasi. Voimme vahvistaa, että emme ole myyneet mitään Kalifornian asukkaiden henkilötietoja kolmansille osapuolille edellisen 12 kuukauden aikana.

Voit käyttää näitä oikeuksia ottamalla meihin yhteyttä käyttämällä tämän ilmoituksen kohdassa ”Kuinka otan yhteyttä Wellaan?” annettuja yhteystietoja. Vastaamme kaikkiin pyyntöihin, joita saamme henkilöiltä, jotka haluavat käyttää tietosuojaoikeuksiaan sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Jotta voisimme varmistaa henkilöllisyytesi ja löytää henkilötietosi järjestelmistämme, saatamme pyytää kopiota joko passistasi tai ajokortistasi, kun esität pyyntösi. Joissakin tilanteissa saatamme henkilöllisyytesi varmistamiseksi pyytää lisäasiakirjoja, kuten sähkö- tai puhelinlaskun osoitteen vahvistamiseksi ja/tai ostokseesi ja/tai käyttämääsi tuotteeseen liittyvän asiakkaan viitenumeron.

Voit käyttää näitä oikeuksia itse tai nimetä edustajan (kuten asianajajan) tekemään pyynnön puolestasi antamalla hänelle notaarin vahvistaman valtakirjan, jonka nojalla hän voi toimia puolestasi.

Jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita siitä, kuinka käytämme henkilötietojasi, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus asianmukaiselle valvontaviranomaiselle.

Lähetämme sinulle markkinointiviestejä vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi tai jos laki sen muuten sallii. Jos päätät, ettet enää halua vastaanottaa meiltä markkinointiviestejä, voit kieltäytyä niistä napsauttamalla saamassasi sähköpostiviestissä olevaa ”peruuta tilaus” -linkkiä tai ottamalla meihin yhteyttä käyttämällä tämän ilmoituksen kohdassa ”Kuinka otan yhteyttä Wellaan?”. annettuja yhteystietoja. Huomaa, että vaikka kunnioitamme pyyntöäsi markkinointiviestien vastaanottamisen lopettamisesta, lähetämme sinulle kuitenkin palveluun liittyviä viestejä, kuten sähköpostivahvistuksia Wellan sivustojen kautta tehdyistä ostoksista, ja säilytämme tietojasi rekisterinpitoa varten.

Säilytämme henkilötietojasi, kun meillä on siihen jatkuva oikeutettu liiketoiminnallinen tarve (jotta voisimme esimerkiksi tarjota sinulle pääsyn Wellan sivustoille tai muuhun digitaaliseen tarjontaan, toimittaa sinulle ostamasi tuotteen tai noudattaa sovellettavia lakisääteisiä, verotuksellisia tai kirjanpidollisia vaatimuksia).

Kun meillä ei ole henkilötietojesi käsittelyyn jatkuvaa oikeutettua liiketoiminnallista tarvetta, me joko poistamme tai anonymisoimme ne tai, jos tämä ei ole mahdollista (esimerkiksi koska henkilötietosi on tallennettu varmuuskopioihin), säilytämme niitä turvallisesti ja lopetamme niiden käsittelyn, kunnes niiden poistaminen on mahdollista.

Voidaksemme tarjota palveluitamme kansainvälisenä yhtiönä meidän on ehkä siirrettävä ja käsiteltävä henkilötietojasi kansainvälisesti (mukaan lukien siirrot Euroopan talousalueen [”ETA”] ja Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelle) erityisesti Wella-konsernin sisällä sekä lainkäyttöalueilla, joilla konserniin kuuluvat yksiköt sijaitsevat. Nämä on lueteltu verkkosivustollamme. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme käsitellä keräämiämme henkilötietoja missä tahansa näistä maista.

Näin ollen tietojasi voidaan siirtää maihin ja/tai käsitellä maissa, jotka eivät tarjoa henkilötiedoille samaa tietosuojan tasoa kuin asuinmaasi. Käytämme kuitenkin asianmukaisia suojatoimia varmistaaksemme, että henkilötietojasi suojataan tämän ilmoituksen mukaisesti. Tähän kuuluu muun muassa Euroopan komission mallisopimuslausekkeiden käyttäminen henkilötietojesi siirroissa konserniyhtiöidemme välillä, mikä edellyttää kaikkia konserniyhtiöitä suojelemaan käsittelemiään ETA-alueelta saatuja henkilötietoja Euroopan unionin tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Lisätietoja on saatavilla pyynnöstä. Ota meihin yhteyttä käyttämällä kohdassa ”Kuinka otan yhtyettä Wellaan?” annettuja yhteystietoja. Käytämme vastaavia asianmukaisia suojatoimia myös kolmansien osapuolien palveluntarjoajiemme ja kumppaneidemme kanssa, ja lisätietoja on saatavilla pyynnöstä.

Ymmärrämme, että pidät tärkeänä sitä, kuinka henkilötietojasi käytetään ja/tai jaetaan muiden kanssa. Arvostamme osoittamaasi luottamusta ja pyrimme suojelemaan henkilötietojasi.

Käytämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia turvatoimia, kuten fyysisiä, hallinnollisia ja teknisiä suojatoimia, suojataksemme henkilötietojasi luvattomalta pääsyltä, käytöltä ja luovutukselta. Varmistaaksemme, että henkilötietosi ovat turvassa, kerromme tietosuoja- ja tietoturvaohjeistamme kaikille Wellan työntekijöille ja käytämme yhtiössämme tietosuojatoimia.

Menetelmät, joilla suojelemme henkilötietojasi, on suunniteltu tarjoamaan henkilötietojesi käsittelyyn liittyvää riskiä vastaava turvallisuustaso. Huomaa kuitenkin, ettei mikään sähköinen tiedonsiirto ole täysin turvallista. Emme voi taata, ettei henkilötietojen suojelemiseen käyttämiämme turvatoimia voida koskaan kumota tai etteivät ne epäonnistu, tai että nämä turvatoimet olisivat aina riittäviä tai tehokkaita.

Kuten edellä kuvattiin, Wellan sivustoilla voi olla linkkejä kolmansien osapuolien verkkosivustoille ja palveluihin (yhdessä ”kolmannen osapuolen sivustot”), joita me emme hallitse tai ylläpidä.

Huomaa, että me emme voi vaikuttaa näiden kolmansien osapuolien sivustojen sisältöön, käytäntöihin tai toimintaan. Käytät näitä kolmansien osapuolien sivustoja omalla vastuullasi, emmekä me ole missään vastuussa näiden kolmansien osapuolien sivustojen tietosuojakäytännöistä. Kehotamme sinua lukemaan tietosuojakäytännöt ja käyttöehdot kaikilla kolmansien osapuolien sivustoilla, joille siirryt Wellan sivustoilla olevien linkkien kautta.

Wellan sivustoilta saattaa päästä helposti tietyille kolmannen osapuolen sosiaalisen median sivustoille ja muille käyttäjien luomaa sisältöä sisältäville verkkosivustoille tai palveluihin, kuten Facebookiin, Instagramiin ja Twitteriin (”sosiaalisen median sivustot”). Ymmärräthän, että me emme hallitse näitä palveluita emmekä ole vastuussa niiden toiminnasta. Lisätietoja, kuinka nämä sosiaalisen median sivustot keräävät, käyttävät ja jakavat tietojasi, mitä tietosuojaoikeuksia sinulla on ja kuinka voit muuttaa tietosuoja-asetuksiasi, saat kyseisten sosiaalisen median sivustojen tietosuojakäytännöistä.

Wellan sivustot saattavat mahdollistaa seuraavat toimet:

  • Siirtyminen sosiaalisen median sivustoille; tähän saattaa kuulua siirtyminen Wellan tuotemerkin Instagram-tilille tai kolmannen osapuolen verkkosivustojen aktivoituminen, kun ”kommentoit” tai ”jaat” jotakin tai ”tykkäät” jostakin Wellan sivustoilla käyttämällä kolmannen osapuolen sosiaalisen median laajennusta. Kanssakäymiseen kyseisen verkkosivuston tai palvelun kanssa sovelletaan kussakin tapauksessa kyseisen kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöä.
  • Sisällön lähettäminen sosiaalisen median sivustoille; arvioinnit, keskustelupalstat, ilmoitustaulut, valokuvat ja muut julkiset toiminnot (”julkiset foorumit”). Emme rajoita henkilötietojen jakamista, kun annat henkilötietojasi vapaaehtoisesti näissä julkisissa foorumeissa, joten ota huomioon, että Wella ja muut voivat kerätä ja käyttää kaikkia niissä antamiasi tietoja. Tästä syystä kehotamme sinua olemaan antamatta tai jakamatta henkilötietojasi julkisissa foorumeissa. Wella ei voi estää kolmansia osapuolia käyttämästä näitä tietoja tavalla, joka saattaa olla tämän ilmoituksen tai sovellettavan lain vastainen.
  • Tiettyjen evästeiden hyväksyminen Wellan sivustoilta (esim. ”Facebook-pikselit”); tämäntyyppiset evästeet auttavat meitä ymmärtämään toimiasi, kuten sitä, mitä Wellan sisältöä näet, riippumatta siitä, onko sinulla tili sosiaalisessa mediassa ja oletko kirjautuneena tilillesi. Näiden tietojen avulla voimme näyttää sosiaalisen median sivustoilla sinua mahdollisesti kiinnostavaa Wellan sisältöä sekä mitata Wellan sisällön tehokkuutta.
  • Wellan sivustolle kirjautuminen sosiaalisen median sivuston kautta; esimerkiksi yhdenmukaista käyttäjäkokemusta varten. Kun kirjaudut sosiaalisen median sivuston tai muun kolmannen osapuolen tilin kautta, saatamme saada tietoja, joiden jakamiseen olet antanut hyväksyntäsi sosiaalisen median sivustolle. Kirjautumistoiminto saattaa myös siirtää sosiaalisen median sivustolle tai kolmannelle osapuolelle tietoja, kuten käyttäjätunnuksesi tai sosiaalisen median käyttäjänimesi, henkilöllisyytesi todentamista varten. Sosiaalisen median sivusto tai kolmas osapuoli saattaa myös kerätä automaattisesti tietoja, kuten IP-osoitteesi, selain- tai laitetietosi ja Wellan sivuston verkko-osoitteen. Kirjautumistoiminto saattaa myös asettaa ja lukea kyseisen kolmannen osapuolen evästeitä, jotka saattavat sisältää yksilöllisen tunnisteen, jonka sosiaalisen median sivusto tai muu kolmas osapuoli on luonut sinulle. Kirjautumistoimintoon ja sen käyttöön sovelletaan sosiaalisen median sivuston tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.

Saatamme myös käyttää henkilötietoja, joita olet antanut meille sivustojemme, sovellusten ja/tai laitteiden kautta (esim. nimesi, sähköpostiosoitteesi, sukupuolesi ja puhelinnumerosi), jotta voisimme tunnistaa sinut sosiaalisen median sivustoilla ja näyttää sinulle kiinnostavampia mainoksia. Tällaisissa tapauksissa sosiaalisen median sivustot eivät jaa henkilötietojasi muiden tahojen kanssa, vaan poistavat tiedot viipymättä, kun täsmäytysprosessi on valmis.

Käytämme henkilötietojasi sosiaalisen median sivustoihin liittyen tämän ilmoituksen mukaisesti tai kuten sinulle on muuten ilmoitettu. Muistutamme vielä, että kolmannen osapuolen sivustot (mukaan lukien sosiaalisen median sivustot) saattavat olla kolmannen osapuolen hallinnoimia, ja kehotamme sinua tutustumaan kunkin kolmannen osapuolen sivuston tietosuojakäytäntöön ja käyttöehtoihin.

Wella ja sen kolmannen osapuolen palveluntarjoajat tai liikekumppanit saattavat järjestää arvontoja, kilpailuja, kampanjoita ja kyselyitä (joista jokainen on ”kampanja”) Wellan sivuston kautta.

Näissä tapauksissa käytämme henkilötietojasi tämän ilmoituksen mukaisesti tai kuten sinulle on muuten ilmoitettu. Tällaisen kampanjan yhteydessä antamiisi henkilötietoihin saatetaan kuitenkin joissakin tapauksissa soveltaa kolmannen osapuolen tietosuojakäytäntöä. Suosittelemme, että ennen kuin osallistut kampanjaan, tarkistat kuka sen järjestää ja tutustut sitä koskeviin ehtoihin, käytäntöihin ja sääntöihin.

Lisätietoja Wellan järjestämiä kampanjoita koskevista ehdoista saat kampanjaehdoistamme.

Sinun on oltava vähintään 13-vuotias, jotta voit käyttää Wellan sivustoja ja muuta digitaalista tarjontaamme.

Suhtaudumme tietosuojaasi erittäin vakavasti ja ymmärrämme ylimääräisten varotoimien tärkeyden Wellan tuotteita ja palveluita käyttävien lasten tietosuojan ja turvallisuuden varmistamisessa. Emme pyydä tai tietoisesti kerää henkilötietoja 13-vuotiailta ja sitä nuoremmilta lapsilta. Jos tietoomme tulee, että olemme saaneet tällaisia tietoja tai muita käytäntömme vastaisia tietoja, pyrimme kohtuullisin keinoin löytämään ja poistamaan nämä tiedot rekistereistämme.

Wellan sivustoja ja muuta digitaalista tarjontaamme käyttäviä kampaamon omistajia koskevat erityiset ehdot, jotka on kuvattu alla.

Aina kun lähetät ”uutta asiakasta” tai ”henkilökunnan jäsentä” koskevia tietoja tai muita henkilötietoja, varmista, että kyseinen henkilö (i) on yli 13-vuotias, (ii) tietää, että jaat hänen tietonsa meidän kanssamme ja että me käsittelemme niitä tämän ilmoituksen mukaisesti ja (iii) on tarvittaessa antanut suostumuksensa markkinointiviestin vastaanottamiseen meiltä ja osakkuusyhtiöiltämme.

Voit jakaa näitä tietoja kanssamme käyttäessäsi Wellan sivustoa ja/tai muuta digitaalista tarjontaamme vain, jos olet ilmoittanut kyseisille henkilöille tästä ilmoituksesta sekä siitä, kuinka käytämme heidän henkilötietojaan. Jos tietoomme tulee, että olet lähettänyt Wellan sivustolle ja/tai muuhun digitaaliseen tarjontaamme henkilötietoja ilman lupaa, poistamme kyseiset tiedot rekistereistämme.

Wellalla on toimistoja, varastoja, tehtaita, kampaamoja ja myymälöitä (”Wellan toimipaikat”) monissa maissa. Jos käyt Wellan toimipaikassa, keräämme henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten:

  • Vierailijatiedot: Terveys- ja turvallisuussyistä pidämme kirjaa Wellan toimipaikoissa vierailijoista. Tällaisiin vierailijatietoihin kuuluvat muun muassa etu- ja sukunimesi, yhteystietosi, mukaan lukien puhelinnumerosi, sekä työnantajasi ja ajoneuvosi rekisterinumero. Pyydämme kaikkia vierailijoitamme ilmoittautumaan vastaanotossamme heidän saapuessaan ja poistuessaan ja saatamme pyytää vierailijoitamme esittämään henkilöllisyystodistuksen, jota käytetään vain todennustarkoituksiin, eikä tallenneta.
  • Kameravalvontajärjestelmä: Wellan toimipaikkojen sisään- ja uloskäynneille ja muihin strategisiin paikkoihin on asennettu kameravalvontajärjestelmä. Tämä on osa Wellan sitoumusta tarjota työntekijöille ja vierailijoille turvallinen ympäristö. Saatamme myös käyttää kuvamateriaalia rikosten torjuntaan ja tutkintaan. Valtuutetut henkilöt saattavat tallentaa ja katsella kuvamateriaalia. Kameravalvontamateriaalia säilytetään enintään 90 päivän ajan. Saatamme säilyttää sitä pidempään, jos meillä on siihen perusteltu syy, kuten silloin, kun poliisi tai lainvalvontaviranomaiset tutkivat rikosta.
    Emme ehkä itse operoi Wellan toimipaikkojen ulkopuolella ja joillakin yleisillä alueilla, kuten vastaanottoalueilla, olevaa kameravalvontaa, vaan sitä hallinnoi kyseisen rakennuksen vuokranantaja. Lisätietoja saat kyseisen vuokranantajan tietosuojailmoituksista.
  • Vieras-Wi-Fi: Useissa Wellan toimipaikoissa tarjoamme vierailijoiden käyttöön vieras-Wi-Fin. Jos vieras-Wi-Fi on käytettävissä, annamme sinulle käyttäjänimen ja salasanan kirjautumista varten. Tallennamme laiteosoitteen ja annamme sinulle automaattisesti IP-osoitteen vierailusi ajaksi. Kirjaamme myös verkkoliikennetietosi, kuten avaamasi sivut, keston ja lähetys-/vastaanottopäivän. Kun kirjaudut vieras-Wi-Fi-verkkoon, pyydämme sinua hyväksymään vastuullista käyttöä koskevat Wellan ehdot ja olemaan avaamatta sopimattomia verkkosivustoja. Käsittelemme näitä tietoja, jotta voisimme tarjota sinulle pääsyn Internetiin, kun vierailet Wellan toimipaikoissa. Käsittelemme näitä henkilötietoja, kun se on oikeutettujen etujemme kannalta tarpeen.
  • Kulunvalvontajärjestelmä: Vierailijoille ja urakoitsijoille voidaan antaa tunnistekortti, jotta he pääsisivät Wellan toimipaikkaan. Jos annamme sinulle tunnistekortin, keräämme etu- ja sukunimesi, osoitteesi, yhteystietosi ja valokuvasi. Keräämme nämä henkilötiedot toimistomme kulunvalvontaa ja turvallisuustarkoituksia varten.
  • Onnettomuudet ja tapaturmat: Wella kerää henkilötietoja kaikilta, jotka loukkaantuvat tai sairastuvat vieraillessaan Wellan toimipaikassa. Saatamme kerätä henkilön nimen, osoitteen, iän ja lähiomaisen tiedot sekä tapaturmaa koskevat tiedot ja asiaankuuluvan sairaushistorian. Keräämme nämä tiedot, sillä meillä on lakisääteinen velvollisuus dokumentoida työpaikalla tapahtuvat tapaturmat/onnettomuudet sekä ilmoittaa työtehtävistä johtuvista tietynlaisista onnettomuuksista, vammoista ja vaarallisista tilanteista asianmukaiselle täytäntöönpanoviranomaiselle. Käytämme kerättyjä henkilötietoja terveys- ja turvallisuusmenettelyidemme tutkimiseen ja parantamiseen sekä tapaturmasta mahdollisesti johtuvien oikeusvaateiden tukemiseen.

Saatamme ajoittain päivittää tai muuttaa tätä ilmoitusta lainsäädännössä, tekniikassa tai liiketoiminnassa tapahtuvien muutoksien vuoksi. Pyydämme sinua hyväksymään tämän ilmoituksen olennaiset muutokset, mikäli sovellettava tietosuojalainsäädäntö sitä edellyttää. Tämän ilmoituksen uusimman version päivämäärä näkyy sivun yläosassa.

Kun päivitämme tätä ilmoitusta, ryhdymme asianmukaisiin toimenpiteisiin ilmoittaaksemme siitä sinulle tekemiemme muutosten merkittävyyden edellyttämällä tavalla. Ilmoitamme tämän ilmoituksen muutoksista esimerkiksi julkaisemalla uuden ilmoituksen ja päivittämällä sivun yläosassa olevaa ”muutettu viimeksi” -päivämäärä tai lähettämällä sinulle tarvittaessa uuden ilmoituksen sähköpostitse.

Jos sinulla on kysymyksiä, jotka koskevat tietosuojakäytäntöjämme tai henkilötietojesi käsittelyä ja/tai haluat lähettää tietosuojaan liittyvän pyynnön, ota yhteyttä tietosuojatiimimme jollakin seuraavista tavoista:

  • Puhelimitse, käyttämällä jotakin alla olevista maksuttomista numeroista sijaintisi mukaisesti:
    • Pohjois-Amerikka – +1 800 715 4023
    • Etelä-Amerikka – +55 0800 702 9966
    • Eurooppa:
      • Yhdistynyt kuningaskunta – +44 800 028 4177
      • Irlanti – +353 800 535 909
      • Saksa – +49 800 935 5243
      • Ranska – +33 17 098 4953
      • Italia – +39 0645 212 094
      • Espanja – +34 91 787 6484
    • Aasia:
      • Kiina – +86 400 898 1919
      • Japani – +81 120 308 168
      • Singapore – +65 800 120 6249
      • Australia – +61 800 021 085
    • Lähettämällä kysymyksesi yhteydenottolomakkeella, jonka löydät Wellan verkkosivustolta tämän linkin kautta: www.wellacompany.com/consumer-affairs.

Kiitos tämän ilmoituksen lukemisesta.