Databeskyttelseserklæring

Sidst ændret: 30. november 2020

Introduktion

Dit privatliv er vigtigt for Wella Operations US LLC og dets tilknyttede selskaber og datterselskaber (“Wella”, “os”, “vores”), og vi er forpligtede til at beskytte dine personoplysninger. Med henblik på denne databeskyttelseserklæring (“erklæring”), betyder personoplysninger alle oplysninger, der kan bruges til direkte eller indirekte at identificere en bestemt enkeltperson, som defineret i henhold til gældende databeskyttelseslovgivning. Denne erklæring vedrører vores brug af dine personoplysninger, når du:

  • Interagerer med os via sociale medier eller annoncer og indhold på tredjepartswebsteder (samlet benævnt, “Wella-indhold”),
  • Bruger vores:
    • Websteder, mikrowebsteder eller mobilapplikationer,
    • Tjenester leveret via stemmeaktiverede enheder og/eller nye teknologier, såsom virtuel virkelighed og udvidet virkelighed (virtual reality og augmented reality),
    viser denne erklæring (samlet benævnt, “Wella-websteder”),
  • Besøger vores kontorer, websteder, saloner eller butikker (“Wella-lokaliteter”),
  • Køber produkter eller tjenester direkte fra Wella, herunder fra Wella-webstederne og Wella-lokaliteterne, eller
  • Interagerer med os på anden måde, for eksempel ved at kontakte kundeservice eller forbrugeranliggender, deltage i en undervisningsbegivenhed, handelsmesse eller anden Wella-begivenhed.

Denne erklæring forklarer, hvem vi er, hvilke oplysninger vi indsamler om dig, hvordan vi bruger dem (herunder, hvem vi deler de pågældende oplysninger med), vores brug af cookies, samt dine rettigheder og valg vedrørende dine personoplysninger. Medmindre andet er defineret i denne erklæring, har betegnelser, der anvendes i denne erklæring, den samme betydning som i vores vilkår for anvendelse.

Den relevante Wella-enhed, der er ansvarlig for dine personoplysninger, er den Wella-enhed, der indsamlede dine personoplysninger. Vi kan dele dine personoplysninger inden for vores koncern, og andre Wella-enheder kan også bruge dine personoplysninger i overensstemmelse med denne erklæring.

Wella er hjemsted for ikoniske globale og regionale brands. Du kan finde flere oplysninger om vores tilknyttede brands, her (“Wella-brands”). I nogle tilfælde gælder denne erklæring ikke for et Wella-brand, og det relevante Wella-websted viser en brandspecifik databeskyttelseserklæring. For de pågældende Wella-brands, henvises der til den pågældende databeskyttelseserklæring for at få flere oplysninger om, hvordan det bruger dine personoplysninger.

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer vedrørende vores brug af dine personoplysninger, bedes du kontakte os ved hjælp af kontaktoplysningerne angivet i afsnittet “Hvordan kontakter jeg Wella?” i denne erklæring.

Hurtige links

Wella er en verdensførende skønhedsvirksomhed, der består af en tæt knyttet gruppe af ikoniske brands, såsom Wella Professionals, Clairol, OPI, Nioxin og ghd. Med 6.000 medarbejdere på verdensplan, tilstedeværelse i over 100 lande og en anslået værdi på over USD 4,3 milliarder er Wella og dets brands på en mission for at sætte enkeltpersoner i stand til at se ud og føle sig som, samt være deres sande jeg. Hos Wella ved vi, at skønhed kommer indefra. Vi har forpligtet os til at bifalde omfanget af vores ansvar for at skabe positive forandringer og et spændende nyt kapitel for skønhedsbranchen.

De personoplysninger, som vi kan indsamle om dig, hører bredt ind under følgende kategorier:

  • Oplysninger, som du tilvejebringer direkte
    Når du interagerer med Wella, enten online eller personligt, kan vi bede dig om at tilvejebringe personoplysninger om dig for os. Vi kan for eksempel bede dig om at tilvejebringe dine kontaktoplysninger for os med henblik på at registrere en konto hos os, tilmelde dig modtagelse af vores nyhedsbreve eller oplysninger om vores produkter eller arrangementer, og/eller for at sende forespørgsler til os. Du kan også tilvejebringe dine personoplysninger for os på andre måder, f.eks. hvis du kontakter os i forbindelse med ansættelsesmuligheder, køber produkter eller anmoder om gratis prøver fra os, kommunikerer med os via sociale medier, forbrugeranliggender eller vores kundeserviceteams, deltager i et loyalitetsprogram eller belønningsprogram, deltager i vores kampagner eller interagerer med os på messer eller vores andre arrangementer. De personoplysninger, som du bliver bedt om at tilvejebringe, og årsagerne til at du bliver bedt om at tilvejebringe dem, forklares tydeligt for dig, når vi beder dig om at tilvejebringe dem. Men vi kan indsamle:
    • ​​​​​​​Identifikations- og demografiske oplysninger, for eksempel fornavn, efternavn, e-mailadresse, postadresse, arbejdsgiver, jobfunktion/titel eller afdeling, fødselsdato, telefonnummer, køn, bopælsland, livsstil/interesser, udseende, stil, loginnavn, adgangskode, svar på sikkerhedsspørgsmål,
    • Transaktionsoplysninger, for eksempel nærmere oplysninger vedrørende dine transaktioner med os, herunder oplysninger om de køb, som du (eller din arbejdsgiver) foretog, og datoen og tidspunktet for købet,
    • Oplysninger i forbindelse med opfyldelse af en kontrakt, for eksempel oplysninger om arbejdstilladelse, oplysninger indhentet fra kreditoplysningsbureauer eller andre baggrundstjek, der kræves for at vi kan opfylde en kontrakt, som vi har indgået med dig eller din arbejdsgiver,
    • Billeder og fotografier, for eksempel hvis du sender et billede til en konkurrence, Wella-webstederne eller til sociale medier og tagger Wella eller et Wella-brand, eller når du interagerer med Wella via teknologier, såsom AR, ansigtsgenkendelse eller andre værktøjer,
    • Sundhedsoplysninger med dit udtrykkelige samtykke, for eksempel oplysninger vedrørende produktbrug og anamnese (såsom puls, hovedbundstilstand og andre funktioner), som kan tilvejebringes som en del af frivillige forbrugerundersøgelser, produktudvikling og forsøg,
    • Oplysninger, som du tilvejebringer, når du besøger os, for eksempel oplysninger, som du tilvejebringer for os, når du besøger vores kontorer ved at logge ind, eller når du optages via overvågningskameraer, der er installeret på Wella-lokaliteter, og/eller​​​​​​​
    • Dine meninger eller andre oplysninger, for eksempel hvis du anmelder de produkter, som du har købt af os, tilvejebringer oplysninger om produkter og/eller hårbehandlingsproblemer og de brands og produkter, som du bruger, eller hvis du giver os dit CV, når du udforsker dine ansættelsesmuligheder hos os.
  • Oplysninger, som vi indsamler automatisk

Når du besøger Wella-webstederne, interagerer med Wella-indhold eller med os digitalt, kan vi indsamle visse oplysninger automatisk fra din computer, tablet eller mobiltelefon (en “enhed”) ved hjælp af automatiserede teknologier, såsom cookies. I nogle lande, herunder lande i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, er disse oplysninger personoplysninger i henhold til gældende databeskyttelseslove.

Nærmere bestemt kan de oplysninger, som vi indsamler fra dig automatisk, omfatte din IP-adresse, enhedstype (dvs. mærke og model), unikke enhedsidentifikationsnumre, browsertype, tidszoneindstillinger, bred geografisk placering (f.eks. land eller by) og andre tekniske oplysninger. Du kan ændre dine præferencer til enhver tid ved at justere indstillingerne på din enhed.

Vi kan også indsamle oplysninger om, hvordan din enhed har interageret med os, herunder de sider, der er tilgået, og links, der er klikket på, hvordan du navigerer til og fra Wella-webstederne og Wella-indholdet (såsom hvordan du ruller over Wella-webstederne og Wella-indholdet, hvilke dele du klikker på, og hvor længe du bruger på hver side), dine præferencer, de produkter og/eller tjenester, som du har set eller søgt efter, nedbrud, downloadfejl og svartider, samt eventuelt telefonnummer eller socialt medienavn, der bruges til at ringe til eller kontakte vores kundeservice- eller teams for forbrugeranliggender.

Nogle af disse oplysninger kan indsamles ved hjælp af cookies og lignende sporingsteknologi, som yderligere forklaret i afsnittet “Bruger Wella cookies og andre lignende teknologier?” nedenfor.

  • Oplysninger, som vi indsamler fra tredjepartskilder

Fra tid til anden kan vi modtage oplysninger om dig fra tredjepartskilder, men kun hvor vi har kontrolleret, at disse tredjeparter enten har dit samtykke eller på anden måde har tilladelse eller er forpligtede ved lov til at videregive dine personoplysninger til os.

De typer af oplysninger, som vi indsamler fra tredjeparter, omfatter:

  • Vores sociale mediepartnere, for eksempel hvis du ‘logger ind’ på vores Wella-websteder ved hjælp af et socialt websted (som defineret i afsnittet “Hvad hvis jeg tilgår eller bruger et socialt netværk eller et offentligt forum via et Wella-websted?” i denne erklæring), bruger de sociale plugins, såsom “synes godt om” eller “del”, kan det pågældende sociale websted videregive oplysninger til os, herunder: bruger-id’et for det pågældende tredjepartswebsted, navnet, e-mailadressen og placeringen forbundet med bruger-id’et og eventuelle andre oplysninger, der er tilladt i henhold til databeskyttelsespolitikken for det pågældende websted. Vi kan også dele oplysninger om dig med det pågældende sociale netværkswebsted vedrørende dit login. Du kan finde flere oplysninger om adgang til eller brug af et socialt websted i afsnittet “Hvad hvis jeg tilgår eller bruger et socialt netværk eller et offentligt forum via et Wella-websted?”.
  • Vores detailhandlere, distributører og tredjeparts brand-partnere, for eksempel hvis det er tilladt i henhold til gældende databeskyttelseslovgivning, og, hvis relevant, hvis du specifikt har givet samtykke, kan vores detailhandlere, distributører og tredjeparts-brandpartnere videregive oplysninger til os, herunder dit fornavn, efternavn, e-mailadresse, postadresse, telefonnummer, køn, browsing-mønstre, geografiske placering og enhedsidentifikatorer, oplysninger om registrerede klik og andre cookie-oplysninger, demografiske oplysninger, herunder oplysninger om dit udseende (herunder hårfarve, hårkarakteristika og hårpleje-rutine), samt oplysninger i forbindelse med produkter købt i deres butikker (uanset om fysiske butikker eller online via deres eget websted eller et dedikeret mikrowebsted) og tjenester der anmodes om ved hjælp af deres websteder og/eller applikationer.
  • Vores teknologipartnere og markedsundersøgelsesorganisationer, for eksempel hvis det er tilladt i henhold til gældende databeskyttelseslovgivning, og, hvis relevant, hvis du specifikt har givet samtykke, kan vores foretrukne teknologipartnere dele oplysninger med os, herunder dine browsing-mønstre, geografiske placering og enhedsidentifikatorer.

Vi bruger dine personoplysninger til de formål, der er beskrevet i denne erklæring, som omfatter:

  • Til at levere de produkter og tjenester til dig, som du (eller din arbejdsgiver) har anmodet om, til at administrere vores forhold til dig (eller din arbejdsgiver) og til at udføre vores forpligtelser som følge af forholdet, herunder interne regnskabs- og administrationsformål, til at behandle betaling for køb eller andre tjenester og til at oprette og administrere kontoen.
  • Til at bekræfte din identitet, for eksempel kan vi bruge din fødselsdato til at vurdere, hvorvidt du er gammel nok til at bruge vores tjenester, eller din e-mailadresse til at vurdere, hvorvidt du allerede har en konto hos det relevante Wella-websted, eller din jobtitel og arbejdsgiver til at bekræfte, hvorvidt du er bemyndiget til at købe produkter eller tjenester på deres vegne.
  • Til at levere en tilpasset tjeneste, for eksempel kan vi bruge dine oplysninger til at give dig tilpassede anbefalinger af vores produkter, som vi tror du vil kunne lide, skræddersy Wella-indhold til bedre at passe til dine interesser eller, efter din anmodning og hvor tilgængeligt, til at tilbyde personlige og tilpassede produkter. Vi bruger også dine personoplysninger på tværs af Wella-websteder for at levere en ukompliceret brugeroplevelse.
  • Til analytiske formål, for eksempel kan vi analysere dine oplysninger, herunder din placering, produkter og/eller tjenester, som du har anmodet om, alder, tidszone, IP-adresse og besøgt URL, i forhold til vores bredere kundebase til interne forretningsformål, såsom generering af statistikker og udvikling af markedsføringsplaner for at forbedre vores tjenester og produkter, Wella-webstederne og Wella-indholdet. Vi kan også samle og af-identificere dine oplysninger for at oprette kundesegmenter og dele dem med vores licenstagere og partnere.
  • Til at levere markedsføringsmeddelelser til dig, som du måske er interesseret i, for eksempel hvis du vælger at modtage markedsføringsmeddelelser fra os, kan vi bruge dine oplysninger til at holde dig opdateret om vores nyeste produkter, tjenester, undersøgelser, meddelelser, kommende arrangementer, præmielodtrækninger, konkurrencer og andre kampagner og konkurrencer via vores nyhedsbreve, e-mails eller andre meddelelser. Hvis du ikke længere ønsker at modtage disse markedsføringsmeddelelser, finder du i afsnittet, “Hvordan stopper jeg med at modtage markedsføringsmeddelelser?”, nærmere oplysninger om fravalg af markedsføringsmeddelelser.
  • Til skræddersyet annoncering, for eksempel kan vi, eller sammen med tredjepartsleverandører, bruge dine oplysninger til at vise dig skræddersyet annoncering på tredjepartswebsteder, herunder sociale websteder. Disse annoncer er enten: (i) “kontekstuelle” (hvilket betyder, at de vises på grund af den webside, som du ser), eller (ii) “adfærdsbaseret annoncering” eller “interessebaseret annoncering” (dvs. hvor annoncer vises til dig baseret på dine interesser, som vi har udledt af dine oplysninger, herunder demografiske, geografiske og interessebaserede oplysninger). Vi kan bruge skræddersyet annoncering til specifikt at omfatte eller udelukke enkeltpersoner, der har tilmeldt sig vores produkter og tjenester for at sikre, at du modtager oplysninger om de produkter eller tjenester, der er mest relevante for dig. For at gøre dette kan vi spore din browsing-aktivitet på tværs af forskellige websteder, forskellige enheder og/eller forskellige applikationer. Vi kan matche din browsing-aktivitet på én enhed, såsom din mobiltelefon, med din browsing-aktivitet på en anden enhed, såsom din tablet, for at sikre, at vores annoncering er skræddersyet til dig. Hvis du ikke længere ønsker at se skræddersyet annoncering, kan du muligvis ændre dine cookie-indstillinger (se: afsnit: “Bruger Wella cookies og andre lignende teknologier?”). Derudover giver nogle tredjepartswebsteder dig mulighed for at stoppe med at se annoncer fra specifikke annoncører på det pågældende websted, så du bør også kontrollere dine præferencer på de pågældende websteder.
  • Til ikke-markedsføringsmeddelelser, for eksempel kan vi bruge dine personoplysninger til at sende dig vigtige oplysninger om din konto, de produkter eller tjenester, som du (eller din arbejdsgiver) har anmodet om eller købt fra os eller andre ikke-markedsføringsmeddelelser. Dette omfatter: (i) at sende dig en e-mail for at bekræfte din identitet, når du tilmelder dig, (ii) at sende dig en e-mail, hvis du har anmodet om en nulstilling af din adgangskode og/eller dit brugernavn, (iii) at underrette dig om, at en bestemt tjeneste er blevet suspenderet med henblik på vedligeholdelse eller er ophørt, (iv) at fortælle dig, at vi har opdateret denne erklæring eller vores vilkår for anvendelse, eller (v) at tilvejebringe nærmere oplysninger for dig om eller levere opdateringer til eventuelle produkter eller tjenester, som du har anmodet om eller købt. Vi kontakter dig aldrig for at bede om din adgangskode. Vær forsigtig, hvis du modtager eventuelle meddelelser fra personer, der anmoder om disse oplysninger.
  • Til at levere den bedste service til vores kunder og forbrugere, for eksempel kan vi bruge dine personoplysninger til at behandle og svare på dine spørgsmål og/eller forespørgsler.
  • Til optimering og styring af websteder, for eksempel kan vi bruge dine personoplysninger, der tilvejebringes for os, til at:
    • administrere Wella-webstederne, Wella-indholdet og vores andre digitale tilbud, herunder tjenester og produkter, der tilbydes gennem de pågældende Wella-websteder,
    • sikre sikkerheden af vores netværk og dine oplysninger,
    • tilpasse dine fremtidige besøg på Wella-webstederne og vores andre digitale tilbud baseret på dine interesser for at sikre den mest brugervenlige online-navigationsoplevelse,
    • forbedre Wella-webstederne og vores andre digitale tilbud (herunder til at løse driftsmæssige problemer, såsom sider der går ned og softwarefejl), og
    • levere tjenester til vores partnere, såsom værktøjer, analyser, data og indsigter for at se, hvordan deres websted eller mobilapplikationer bruges.
  • Til produkt- og forretningsudvikling, for eksempel bruger vi oplysninger, som vi indsamler fra dig, til at forbedre og udvikle nye produkter og tjenester.
  • Til forebyggelse og påvisning af svig og til at beskytte og forsvare rettigheder og ejendom tilhørende Wella, vores medarbejdere og vores forretningspartnere.
  • Til ansættelsesrelaterede formål, for eksempel hvis du kontakter os vedrørende dine ansættelsesmuligheder, bruger vi dine personoplysninger til at overveje dig i forbindelse med aktuelle og fremtidige ansættelsesmuligheder, og til at kontakte dig med hensyn til ansættelsesmuligheder hos Wella, som du har udtrykt interesse for.

Vi er forpligtet til at opfylde en eller flere af de årsager, der er angivet i gældende databeskyttelseslovgivning, inden vi kan indsamle og bruge dine personoplysninger.

Generelt afhænger vores retsgrundlag for indsamling og brug af de personoplysninger, der er beskrevet ovenfor, af de pågældende personoplysninger og den specifikke sammenhæng, hvori vi indsamler dem. Som regel vil vi dog påberåbe os følgende årsager til at indsamle og bruge dine personoplysninger:

Hvad er retsgrundlaget?

Hvad er det?

Opfyldelse af en kontrakt

Brug af dine oplysninger kan være nødvendigt for at vi kan opfylde vores forpligtelser i henhold til en kontrakt med dig eller med henblik på at indgå en sådan kontrakt. For eksempel hvis du har: (i) anmodet om tjenester og/eller produkter fra os, skal vi bruge dine oplysninger til at levere de pågældende tjenester og/eller produkter, som du har anmodet om, eller (ii) henvendt dig til os vedrørende ansættelsesmuligheder, er indsamlingen og brugen af dine personoplysninger nødvendig for at give os mulighed for at tilbyde dig jobbet, behandle din accept af tilbuddet, introducere dig som medarbejder og opfylde vores forpligtelser som arbejdsgiver.

Overholdelse af vores juridiske forpligtelser

Indsamlingen og brugen af dine personoplysninger kan være nødvendig for at gøre det muligt for os at opfylde vores juridiske forpligtelser. For eksempel hvis du er en forretningskunde, skal vi behandle dine oplysninger for at bekræfte din identitet og udføre nødvendige baggrundstjek.

Forfølge vores legitime interesser

Hvis en sådan behandling ikke tilsidesættes af dine rettigheder, har vi tilladelse til at bruge dine personoplysninger til at forfølge vores legitime interesser, for eksempel til at drive Wella-webstederne og vores andre digitale tilbud, til at forbedre vores produkter og tjenester, Wella-webstederne, Wella-indholdet og vores andre digitale tilbud eller til at udføre markedsføring. Vi kan have andre legitime interesser, og hvis det er relevant, vil vi gøre dig opmærksom på dette på det relevante tidspunkt.

Samtykke

Under nogle begrænsede omstændigheder kan vi påberåbe os dit samtykke til at indsamle og bruge dine personoplysninger. Vi kan for eksempel påberåbe os dit samtykke: (i) hvis du har henvendt dig til os vedrørende ansættelsesmuligheder og har tilvejebragt følsomme personoplysninger for os, såsom oplysninger om din race og etniske oprindelse, seksuelle orientering, religion, fysiske og mentale sundhed, handicap eller fagforeningsmedlemskab, eller (ii) i forbindelse med afsendelse af e-markedsføring eller meddelelser fra forskellige brands inden for Wella-koncernen.

Hvis vi påberåber os samtykke, vil du blive gjort opmærksom på dette, når vi anmoder om dine oplysninger. Du kan trække dit samtykke tilbage til enhver tid ved at bruge den mekanisme, der tilvejebringes på det pågældende tidspunkt, eller ved at kontakte os ved hjælp af kontaktoplysningerne angivet i afsnittet “Hvordan kontakter jeg Wella?” i denne erklæring.

Vitale interesser

I nogle tilfælde skal vi muligvis bruge dine personoplysninger til at beskytte dine eller en anden persons vitale interesser.

Du er muligvis ikke altid forpligtet til at tilvejebringe de personoplysninger, som vi har anmodet om. Men hvis du vælger ikke at tilvejebringe visse oplysninger, kan du muligvis ikke drage fordel af nogle af vores tjenester. Eventuelle påkrævede oplysninger er tydeligt markeret som obligatoriske. Hvis du foretrækker, at vi ikke indsamler visse personoplysninger fra dig, bedes du undlade at tilvejebringe sådanne oplysninger for os, eller fravælge tilvejebringelse af disse oplysninger, hvis relevant.

Hvis vi beder dig om at tilvejebringe personoplysninger for at overholde et lovkrav eller for at opfylde en kontrakt med dig, vil vi gøre dig opmærksom på dette på det relevante tidspunkt og informere dig om, hvorvidt tilvejebringelse af dine personoplysninger er obligatorisk eller ej (samt om de mulige konsekvenser, hvis du ikke tilvejebringer dine personoplysninger).

Hvis vi indsamler og bruger dine personoplysninger på baggrund af vores legitime interesser (eller dem tilhørende eventuel tredjepart), vil disse interesser normalt være som angivet i denne erklæring. Men hvis dette ændrer sig, vil vi på det relevante tidspunkt gøre dig opmærksom på, hvad de pågældende legitime interesser er.

Hvis du har eventuelle spørgsmål eller har brug for yderligere oplysninger om det retsgrundlag, hvorpå vi indsamler og bruger dine personoplysninger, bedes du kontakte vores databeskyttelsesteam. Nærmere oplysninger om, hvordan du kontakter vores databeskyttelsesteam findes i afsnittet “Hvordan kontakter jeg Wella?”.

Når du tilgår Wella-webstederne, ser eller interagerer med Wella-indhold eller på anden måde kommunikerer med os digitalt, kan Wella og vores partnere placere små datafiler på din enhed, kendt som “cookies”, for at indsamle og bruge personoplysninger om dig, herunder for at vise interessebaseret annoncering. For at fravælge interessebaseret annoncering, bedes du besøge optout.networkadvertising.org og DAA WebChoices-værktøjet (for websteder) eller DAA AppChoices-værktøjet (for mobilapps). For at få mere at vide om cookies og andre lignende teknologier, herunder hvordan du ændrer dine cookie-indstillinger, henvises der til vores cookie-erklæring. Du bedes også bemærke, at vi ikke reagerer på eller efterkommer “do not track”-signaler (også kendt som dnt) eller lignende mekanismer, der transmitteres af webbrowsere.

Når du: (i) logger ind på vores Wella-websteder ved hjælp af et socialt websted eller andre websteder, (ii) tilgår sociale websteder ved hjælp af Wella-webstederne eller andre websteder, og/eller (iii) indsender indhold til sociale websteder eller andre websteder ved hjælp af et Wella-websted, kan det pågældende sociale websted eller andet websted bruge cookies og lignende teknologier til at indsamle oplysninger om brugeradfærd til deres egne formål. Denne brug af cookies er i overensstemmelse med den pågældende tredjeparts egen cookiepolitik, som vi ikke har kontrol over.

Se afsnittet “Hvad hvis jeg tilgår eller bruger et socialt netværk eller et offentligt forum via et Wella-websted?” for at få yderligere oplysninger.

I løbet af de sidste 12 måneder har vi muligvis videregivet de kategorier af personoplysninger, der er anført i afsnittet “Hvilke oplysninger indsamler Wella om mig?” til følgende kategorier af modtagere, der er anført nedenfor:

  • Inden for Wella-koncernen: Vi kan gøre dine personoplysninger tilgængelige for andre enheder i Wella-koncernen, herunder de anførte enheder på vores websted for at give os mulighed for at levere vores tjenester til dig, til de formål, der er beskrevet i denne erklæring, eller som meddelt dig, når vi indsamler dine personoplysninger.
  • Med tredjeparter til markedsføringsformål: Visse kampagner og arrangementer, der drives af tredjeparter og sponsoreres af Wella, kan give dig muligheden for at give dit samtykke til at modtage markedsføringsmeddelelser fra Wellas forretningspartnere, såsom Wellas licensgivere eller medsponsorer i forbindelse med kampagner. Hvis du har givet dit samtykke, kan dine personoplysninger bruges af en sådan tredjepart til formålene, der angives på det tidspunkt, hvor du tilmelder dig arrangementet og/eller tilmelder dig modtagelse af kampagneopdateringerne.
  • Med vores tjenesteudbydere: Wella ansætter tredjepartstjenesteudbydere til at udføre funktioner på Wellas vegne (for eksempel til at understøtte leveringen af vores produkter eller Wella-webstederne). Dette omfatter, men er ikke begrænset til deling af oplysninger med følgende typer af tjenesteudbydere:
    • annonceringsubydere – herunder virksomheder, der leverer: (i) reklameplads til Wella, (ii) levering af annonceringslaterede tjenester, herunder bureauer, der anmodes om at foretage annonceringskøb på vegne af Wella, udbydere af annoncebørser (en digital markedsplads til køb og salg af reklameplads) og udbydere af en efterspørgselsplatform (software, der bruges til at købe annoncering på en automatisk måde), såsom DoubleClick fra Google,
    • udbydere af databaser til markedsførings- og kunderelationsstyring samt datastyringsplatforme – der gør det muligt for Wella at administrere dine oplysninger på en sikker og effektiv måde;
    • dataanalysevirksomheder – der leverer indsigter og hjælper os med at analysere tendenser ved hjælp af de oplysninger, som vi og de er i besiddelse af,
    • kundesupportspecialister – der leverer kundesupporttjenester på vores vegne for Wellas produkter og tjenester,
    • opfyldelsesvirksomheder – dette omfatter virksomheder, der koordinerer e-mailkampagner, præmielodtrækninger, konkurrencer eller kampagner på vores vegne,
    • applikationsudviklings- og webhostingvirksomheder – for at gøre det muligt at hoste Wella-webstederne på internettet,
    • udbydere af informationsteknologi og relateret infrastruktur,
    • udbydere af e-maillevering,
    • kreditoplysningsbureauer – med henblik på at vurdere din eller din arbejdsgivers kreditværdighed, uanset om dette er i forbindelse med vores indgåelse af en kontrakt med dig eller den person, du arbejder for,
    • betalingsbehandlingsudbydere – der leverer sikre behandlingstjenester, og
    • udbydere af revisionstjenester og faglige tjenester.
  • Som en del af en virksomhedsoverdragelse: Wella kan videregive dine personoplysninger til en faktisk eller potentiel køber (og dennes agenter og rådgivere) i forbindelse med eventuel faktisk eller foreslået afhændelse, fusion, opkøb, joint venture, konkurs, opløsning, omstrukturering eller eventuel anden lignende transaktion eller procedure. Hvis Wella sælger alle eller størstedelen af sine aktiver til en tredjepart i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse, vil eventuelle personoplysninger, som vi er i besiddelse af, være en af de overførte aktiver.
  • Til at overholde love: Wella kan videregive dine personoplysninger til eventuelt kompetent retshåndhævende myndighed, tilsynsmyndighed, offentlig myndighed, domstol eller anden tredjepart, hvis vi mener, at videregivelse er nødvendig (i) som følge af gældende lovgivning eller forordning, (ii) for at udøve, fastlægge eller forsvare vores juridiske rettigheder, eller (iii) for at beskytte dine eller eventuel anden persons vitale interesser.
  • Til eventuel anden person med dit samtykke til videregivelsen.

Afhængigt af hvor du bor og med forbehold for gældende databeskyttelseslovgivning, kan du også have følgende rettigheder:

  • Retten til at anmode om indsigt i personoplysninger, som vi indsamler, bruger, videregiver og sælger, hvilket gør det muligt for dig at modtage en bekræftelse på, hvorvidt vi behandler dine personoplysninger eller ej, og få indsigt i sådanne personoplysninger. Bemærk, at hvis du er bosiddende i Californien, har du i henhold til lovgivningen i Californien ret til at anmode om, at vi videregiver visse oplysninger om vores indsamling, brug og salg af dine personoplysninger i løbet af de sidste 12 måneder, herunder de specifikke oplysninger, som vi har indsamlet. Du har ret til at fremsætte en anmodning gratis to gange i løbet af en hvilken som helst 12-måneders periode.
  • Retten til at ændre og/eller berigtige unøjagtige personoplysninger,
  • Retten til at anmode om, at vi sletter dine personoplysninger under visse omstændigheder,
  • Retten til at blokere eller undertrykke behandlingen af dine personoplysninger,
  • Hvis du er bosiddende i Californien, retten til at fravælge salget af dine personoplysninger,
  • Retten til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger (herunder eventuel behandling til direkte markedsføringsformål). Du finder flere oplysninger om, hvordan du stopper med at modtage direkte markedsføring i afsnittet markeret, “Hvordan stopper jeg med at modtage markedsføringsmeddelelser?”,
  • Retten til at anmode om overførsel af dine personoplysninger,
  • Retten til at trække dit samtykke tilbage, hvis relevant. Tilbagetrækning af dit samtykke vil ikke påvirke lovligheden af eventuel behandling, som vi udførte inden din tilbagetrækning, og det vil heller ikke påvirke behandlingen af dine personoplysninger, der udføres på grundlag af andre lovlige behandlingsgrundlag end samtykke, og
    I henhold til Californiens retsplejelov afsnit 1798.83 kan du, hvis du er bosiddende i Californien, anmode om og indhente gratis fra os én gang om året, oplysninger om vores videregivelse (hvis nogen) af dine personoplysninger til tredjeparter til markedsføringsformål i det foregående kalenderår.

Hvis du udøver enhver af dine databeskyttelsesrettigheder, der er beskrevet i dette afsnit, diskriminerer vi ikke imod dig, og nægter dig ikke varer eller tjenester, opkræver dig en anden pris eller giver dig en lavere kvalitet af varer eller tjenester

Vi har en streng politik i henhold til hvilken vi ikke udlejer eller sælger dine personoplysninger. Vi kan bekræfte, at vi ikke har solgt nogen californiske beboeres personoplysninger til tredjeparter i de foregående 12 måneder.

Du kan udøve disse rettigheder ved at kontakte os ved hjælp af en af metoderne angivet i afsnittet “Hvordan kontakter jeg Wella?” i denne erklæring. Vi besvarer alle anmodninger, som vi modtager fra enkeltpersoner, der ønsker at udøve deres databeskyttelsesrettigheder i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslove. For at bekræfte din identitet og således at vi kan finde dine personoplysninger i vores systemer, kan vi kræve, at du tilvejebringer en kopi af enten dit pas eller kørekort for os, når du fremsætter en anmodning. Under nogle omstændigheder kan vi kræve yderligere dokumentation for at bekræfte din identitet, såsom en gas- eller elregning for at bekræfte din adresse og/eller et kundereferencenummer, der vedrører dit køb og/eller det produkt, du brugte.

Du kan selv udøve disse rettigheder eller udpege en agent (såsom en advokat) til at fremsætte en anmodning på dine vegne ved at underskrive en notarielt bekræftet fuldmagt, der gør det muligt for den pågældende person at handle på dine vegne.

Hvis du har eventuelle spørgsmål eller bekymringer om, hvordan vi bruger dine personoplysninger, så tøv ikke med at fortælle os det. Du har også ret til at indgive eventuelle klager til en relevant tilsynsmyndighed.

Vi sender dig kun markedsføringsmeddelelser, hvis du har accepteret dette, eller hvis vi på anden måde har tilladelse til at gøre det ved lov. Hvis du på noget tidspunkt beslutter, at du ikke længere ønsker at modtage markedsføringsmeddelelser fra os, kan du fravælge ved at klikke på det relevante ‘afmeldingslink’ i den e-mail, du modtager, ved at kontakte os ved hjælp af kontaktoplysningerne i afsnittet “Hvordan kontakter jeg Wella?” i denne erklæring. Du bedes bemærke, at selvom vi efterkommer din anmodning om at stoppe med at modtage markedsføringsmeddelelser, vil vi fortsætte med at sende dig tjenesterelaterede meddelelser såsom e-mails, der bekræfter køb via Wella-webstederne, samt opbevare dine oplysninger til arkiveringsformål.

Vi opbevarer dine oplysninger, hvis vi har et løbende, legitimt forretningsbehov for at gøre det (for eksempel for at give dig adgang til Wella-webstederne eller andre digitale tilbud, for at levere et produkt til dig, som du har købt, eller for at overholde gældende juridiske, skattemæssige eller regnskabsmæssige krav).

Hvis vi ikke har et løbende, legitimt forretningsbehov for at behandle dine personoplysninger, vil vi enten slette eller anonymisere dem, eller hvis dette ikke er muligt (for eksempel fordi dine personoplysninger er blevet opbevaret i sikkerhedskopi-arkiver), opbevarer vi dine personoplysninger sikkert og isolerer dem fra eventuel yderligere behandling, indtil sletning er muligt.

For at kunne levere vores tjenester kan vi som international enhed blive nødt til at overføre og behandle dine personoplysninger internationalt (herunder til destinationer uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (“EØS”) og Storbritannien), især i hele Wella-koncernen og til de jurisdiktioner, hvori de pågældende enheder er hjemmehørende, der er anført på vores websted. Det betyder, at når vi behandler dine personoplysninger, kan vi behandle dem i ethvert af disse lande.

Som følge heraf kan dine oplysninger overføres til og/eller behandles i lande, der muligvis ikke garanterer det samme niveau af beskyttelse for personoplysninger, som det land hvor du bor. Vi har dog truffet passende beskyttelsesforanstaltninger for at sikre, at dine personoplysninger forbliver beskyttede i overensstemmelse med denne erklæring. Dette omfatter implementering af Europa-Kommissionens standardkontraktbestemmelser for overførsler af dine personoplysninger mellem vores koncernselskaber, som kræver, at alle koncernselskaber beskytter personoplysninger, som de behandler fra EØS i overensstemmelse med Den Europæiske Unions databeskyttelseslovgivning.

Du kan få yderligere oplysninger efter anmodning herom: kontakt os ved hjælp af oplysningerne i afsnittet “Hvordan kontakter jeg Wella?” Vi har også implementeret lignende, passende sikkerhedsforanstaltninger med vores tredjepartstjenesteudbydere og partnere, og yderligere oplysninger kan tilvejebringes efter anmodning herom.

Vi forstår, at du bekymrer dig om, hvordan dine personoplysninger bruges og/eller deles med andre, og vi værdsætter din tillid og søger at beskytte dine personoplysninger.

Vi implementerer passende, tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger, herunder fysiske, administrative og tekniske sikkerhedsforanstaltninger til at beskytte dine personoplysninger mod uautoriseret adgang, brug og videregivelse. For at sikre sikkerheden af dine personoplysninger kommunikerer vi vores databeskyttelses- og sikkerhedsretningslinjer til alle Wella-medarbejdere og håndhæver sikkerhedsforanstaltninger til databeskyttelse i vores virksomhed.

De foranstaltninger, som vi bruger til at beskytte dine personoplysninger, er beregnet til at yde et sikkerhedsniveau, der passer til risikoen ved at behandle dine personoplysninger. Du bedes dog være opmærksom på, at ingen elektronisk transmission af oplysninger kan være fuldstændig sikker. Vi kan ikke garantere, at de sikkerhedsforanstaltninger, som vi har indført for at beskytte personoplysninger, aldrig overvindes eller svigter, eller at disse foranstaltninger altid vil være tilstrækkelige eller effektive.

Som beskrevet ovenfor kan Wella-webstederne indeholde links til og fra andre tredjepartswebsteder og -tjenester (samlet benævnt, “tredjepartswebsteder”), der ikke kontrolleres og drives af os.

Du bedes være opmærksom på, at vi ikke har kontrol over disse tredjepartswebsteders indhold, politikker eller handlinger. Din brug af disse tredjepartswebsteder er på egen risiko, og vi påtager os intet ansvar eller erstatningsansvar for disse tredjepartswebsteders databeskyttelsespraksisser. Vi opfordrer dig til at læse databeskyttelsespolitikkerne og vilkår for anvendelse for hvert tredjepartswebsted, hvortil du linker fra Wella-webstederne.

Wella-webstederne kan formidle nem adgang til visse tredjeparters sociale netværkswebsteder og andre websteder eller tjenester med brugergenererede indholdsfunktioner, såsom Facebook, Instagram og Twitter (“sociale websteder”). Du forstår, at vi ikke kontrollerer sådanne tjenester og ikke er erstatningsansvarlige for den måde, de drives på. Du bedes gennemgå de sociale websteders databeskyttelsespolitikker, hvis du ønsker flere oplysninger om, hvordan de indsamler, bruger og deler dine oplysninger, dine databeskyttelsesrettigheder, og hvordan du ændrer dine databeskyttelsesindstillinger.

Wella-webstederne kan give dig mulighed for at:

  • Tilgå sociale websteder: Dette kan omfatte: Adgang til websteder, såsom Wellas Brands Instagram-konto eller aktivering af tredjepartswebsteder, når du skriver en ‘kommentar’, ‘deler’ eller ‘synes godt om’ noget på Wella-webstederne ved hjælp af en tredjepartsplugin til sociale netværk. I hvert tilfælde vil en sådan tredjeparts databeskyttelsespolitik gælde for din interaktion med det pågældende websted eller tjeneste,
  • Indsende indhold til sociale websteder: til anmeldelser, diskussionsfora, opslagstavler, fotografier og andre offentlige funktioner (“offentlige fora”). Vi begrænser ikke distributionen af personoplysninger, som du frivilligt videregiver i disse offentlige fora, så du bedes være opmærksom på, at eventuelle oplysninger, som du videregiver der, kan indsamles og bruges af Wella og andre. Af denne årsag opfordrer vi dig til at afstå fra at tilvejebringe eller dele personoplysninger om dig selv i de offentlige fora. Wella kan ikke forhindre tredjeparter i at bruge sådanne oplysninger på en måde, der kan overtræde denne erklæring eller gældende lovgivning,
  • Acceptere visse cookies fra Wella-webstederne (f.eks. “Facebook-pixels”). Disse typer af cookies hjælper os med at forstå din aktivitet, herunder det Wella-indhold, som du ser, hvorvidt du har en social webstedskonto eller ej, og hvorvidt du er logget ind på den pågældende konto. Disse oplysninger hjælper os med at vise dig Wella-indhold, som du muligvis er interesseret i på de sociale websteder, samt måle effektiviteten af Wella-indholdet.
  • Logge ind på Wella-webstedet ved hjælp af et socialt websted: For eksempel med henblik på en harmoniseret brugeroplevelse. At logge ind ved hjælp af et socialt websted eller en anden tredjepartskonto kan give os adgang til oplysninger, som du har givet det sociale websted tilladelse til at dele. Loginfunktionen kan også overføre oplysninger til det sociale websted eller tredjeparten, såsom dit brugernavn eller dit sociale medienavn, for at godkende dig. Det sociale websted eller tredjeparten kan også indsamle oplysninger automatisk, såsom din IP-adresse, oplysninger om din browser og enhed samt Wella-webstedets webadresse. Loginfunktionen kan også placere og læse cookies fra den pågældende tredjepart, der kan indeholde en unik identifikator, som det sociale websted eller anden tredjepart tildeler dig. Funktionaliteten og din brug af login er underlagt det sociale websteds databeskyttelsespolitik og vilkår.

Vi kan også bruge eventuelle personoplysninger, som du tilvejebringer for os på vores websteder, apps og/eller enheder (f.eks. dit navn, e-mailadresse, køn og telefonnummer) til at identificere dig på sociale websteder for at vise dig annoncer, der er mere relevante for dig. Mens dette gøres, deler de sociale websteder ikke dine personoplysninger med andre parter og sletter oplysningerne straks efter gennemførelsen af matchningsprocessen.

Vores brug af dine personoplysninger i forhold til de sociale websteder er som angivet i denne erklæring, eller som ellers meddelt dig. Du bedes dog bemærke, at tredjepartswebsteder (herunder de sociale websteder) kan være under en tredjeparts kontrol, og vi opfordrer dig til at gøre dig fortrolig med hvert tredjepartswebsteds databeskyttelsespolitikker og vilkår for anvendelse.

Wella og dets foretrukne tredjepartstjenesteudbydere eller forretningspartnere kan tilbyde præmielodtrækninger, konkurrencer, kampagner og undersøgelser (hver især en “kampagne”) gennem et Wella-websted.

Hvis vi gør dette, bruger vi dine personoplysninger som beskrevet i denne erklæring eller som ellers meddelt dig. I visse tilfælde kan en tredjeparts databeskyttelsespolitik dog gælde for eventuelle personoplysninger, som du tilvejebringer i forbindelse med en sådan kampagne. Inden du deltager i en kampagne, opfordrer vi dig til at kontrollere, hvem der driver den pågældende kampagne, samt de vilkår, betingelser, politikker og regler, der gælder for den.

For at få mere at vide om de vilkår og betingelser, der gælder for kampagner, der drives af Wella, henvises der til vores kampagnevilkår og -betingelser.

Du skal være fyldt 13 år for at bruge Wella-webstederne og vores andre digitale tilbud.

Vi tager dit privatliv meget alvorligt, og vi forstår vigtigheden af at tage ekstra forholdsregler for at beskytte privatlivets fred og sikkerheden for børn, der bruger Wellas produkter og tjenester. Vi anmoder ikke om og indsamler ikke bevidst personoplysninger fra børn på 13 år og derunder. Hvis vi gøres opmærksomme på, at vi har modtaget sådanne oplysninger eller eventuelle oplysninger, der er i strid med vores politik, vil vi gøre rimelige bestræbelser på at finde og fjerne de pågældende oplysninger fra vores optegnelser.

Specifikke bestemmelser gælder for salonejere, der bruger vores Wella-websteder og vores andre digitale tilbud – disse er beskrevet nedenfor.

Hver gang du indsender oplysninger om en ‘ny kunde’, ‘medarbejder’ eller andre personoplysninger, skal du sørge for, at den relevante enkeltperson: (i) er over 13 år, (ii) er klar over, at du deler deres oplysninger med os og vores behandling i overensstemmelse med denne erklæring, og (iii) har, hvis relevant, givet samtykke til at modtage markedsføringsmeddelelser fra os og vores tilknyttede selskaber.

Du må kun dele disse oplysninger med os, når du bruger et Wella-websted og/eller vores andre digitale tilbud, hvis du har gjort de pågældende enkeltpersoner opmærksomme på vores erklæring, og hvordan vi bruger deres personoplysninger. Hvis vi bliver opmærksomme på, at du har indsendt personoplysninger til et Wella-websted og/eller ethvert af vores andre digitale tilbud uden tilladelse, sletter vi oplysningerne fra vores optegnelser.

Vi har Wella-kontorer, -varedepoter, -fabrikker, -saloner og -butikker (“Wella-lokaliteter”) i mange lande. Hvis du besøger en Wella-lokalitet, indsamler vi dine personoplysninger til følgende formål:

  • Oplysninger om besøgende: Af sundheds- og sikkerhedsmæssige årsager opretholder vi et register over besøgende på Wella-lokaliteter, herunder dit for- og efternavn, dine kontaktoplysninger, herunder mobilnummer, din arbejdsgiver og dit køretøjs nummerplade. Vi beder alle vores besøgende om at logge ind og ud i receptionen og kan bede vores besøgende om at vise en form for identifikation, der kun bruges til bekræftelsesformål og ikke registreres.
  • Kameraovervågningssystem: Closed Circuit Television (CCTV, kameraovervågningssystem) er installeret ved indgange, udgange og andre strategiske placeringer på Wella-lokaliteter. Dette er en del af Wellas forpligtelse til at sikre et sikkert miljø for vores medarbejdere og besøgende. Vi kan også bruge optagelserne til at forebygge og efterforske kriminalitet. Billederne kan optages og ses af autoriserede personer. CCTV-optagelserne opbevares ikke længere end 90 dage. Vi kan opbevare dem i længere tid, hvis vi har en legitim årsag til at gøre det, for eksempel hvis en forbrydelse efterforskes af politiet eller retshåndhævende myndigheder.
    Kameraovervågning uden for nogle af Wella-lokaliteterne og på nogle offentlige områder, f.eks. receptionsområder, drives muligvis ikke af os og er under den relevante udlejers kontrol. Du bedes læse deres databeskyttelseserklæringer for at få flere oplysninger.
  • Gæste-wi-fi: Vi har gæste-wi-fi tilgængelig på mange af Wella-lokaliteterne til brug af besøgende. Hvis gæste-wi-fi er tilgængelig, giver vi dig et brugernavn og en adgangskode til at logge på. Vi registrerer enhedsadressen og tildeler dig automatisk en IP-adresse, mens du befinder dig på stedet. Vi logger også dine trafikoplysninger, herunder de websteder, du har besøgt, varighed, samt dato for afsendelse/modtagelse. Når du opretter forbindelse til vores gæste-wi-fi, beder vi dig om at acceptere Wellas vilkår for at bruge det ansvarligt og ikke besøge upassende websteder. Formålet med behandling af disse oplysninger er at give dig adgang til internettet, mens du besøger Wella-lokaliteterne. Vi behandler disse personoplysninger, når det er nødvendigt med henblik på vores legitime interesse.
  • Adgangskontrolsystem: Som besøgende eller kontrahent, kan vi udstede et id-kort, som skal bruges til at få adgang til Wella-lokaliteten. Hvis vi udsteder et id-kort, indsamler vi dit for- og efternavn, din adresse, dine kontaktoplysninger og et fotografi. Vi indsamler disse personoplysninger med henblik på registrering og kontrol af adgang ind og ud af vores kontor og af sikkerhedsmæssige årsager.
  • Ulykker og hændelser: Wella indsamler personoplysninger fra enhver, der kommer til skade eller bliver syg, mens de besøger en Wella-lokalitet. Vi kan indsamle navn, adresse, alder, pårørende og nærmere oplysninger om hændelsen, herunder eventuel relevant anamnese. Vi indsamler disse oplysninger, da vi har en juridisk pligt til at dokumentere hændelser/ulykker på arbejdspladsen og til at indberette visse typer af ulykker, personskader og farlige hændelser som følge af arbejdsaktiviteter til den relevante håndhævende myndighed. Vi bruger de indsamlede personoplysninger til at undersøge og forbedre vores sundheds- og sikkerhedsprocedurer og til at understøtte eventuelle retskrav, der opstår som følge af hændelsen.

Vi kan opdatere eller ændre denne erklæring fra tid til anden som følge af ændrede, juridiske, tekniske eller forretningsmæssige udviklinger. Vi indhenter dit samtykke til eventuelle væsentlige ændringer til erklæringen, hvis og hvor dette kræves af gældende databeskyttelseslove. Datoen for den seneste version af denne erklæring vises øverst på siden.

Når vi opdaterer vores erklæring, træffer vi passende foranstaltninger til at informere dig, i overensstemmelse med betydningen af de ændringer, vi foretager. For eksempel underretter vi dig om eventuelle ændringer til denne erklæring ved at offentliggøre en ny erklæring og opdatere “sidst ændret”-datoen øverst på denne side, eller ved at sende den nye erklæring til dig via e-mail, hvis relevant.

Hvis du har eventuelle spørgsmål vedrørende vores databeskyttelsespraksisser, hvordan vi håndterer dine personoplysninger og/eller ønsker at indsende en databeskyttelsesanmodning, bedes du kontakte vores databeskyttelsesteam, enten:

  • Telefonisk via ét af følgende gratisnumre, afhængig af din placering:
    • Nordamerika – +1 800 715 4023
    • Sydamerika – +55 0800 702 9966
    • Europa –
      • Storbritannien – +44 800 028 4177
      • Irland – +353 800 535 909
      • Tyskland – +49 800 935 5243
      • Frankrig – +33 17 098 4953
      • Italien – +39 0645 212 094
      • Spanien – +34 91 787 6484
    • Asien –
      • Kina – +86 400 898 1919
      • Japan – +81 120 308 168
      • Singapore – +65 800 120 6249
      • Australien – +61 800 021 085
    • Ved at indsende dit spørgsmål via kontakt os-formularen, der findes via dette link på Wella-webstedet – www.wellacompany.com/consumer-affairs.

Tak fordi du tog dig tid til at læse denne erklæring.